In deze cursus leer je effectief coachen met behulp van het trechtermodel. Hierbij nemen we jouw probleem of uitdaging als uitgangspunt en komen we gezamenlijk tot een oplossing. Het trechtermodel kan je helpen in elke coachsituatie. Het maakt niet uit of je werkt met recreatieve sporters of topsporters, of met individuele sporters of teams.
Het trechtermodel biedt altijd uitkomst! 

Rol van de trainer-coach
Als trainer-coach heb je ongetwijfeld te maken (gehad) met ongemotiveerde sporters of sporters die niet de door jou gekozen manier of methode willen volgen. Of je ervaart andere problemen of uitdagingen met je sporters. Je hebt veel verschillende manieren om de uitdagingen aan te gaan of het probleem op te kunnen lossen. Kijk maar eens in de literatuur of hoe jouw collega's het doen. Alleen, hoe kies je een oplossing die bij jou past? Daar kan het trechtermodel je bij helpen!

Leerdoelen
Na het volgen van de online cursus:
. ken en herken je het trechtermodel;
. weet je hoe je als trainer-coach het trechtermodel kunt inzetten;
. kun je de theorie van het model effectief toepassen in je eigen handelen;
. heb je actief nagedacht over een oplossing voor jouw uitdaging of probleem in coaching. 

Opzet
Vanwege de wens het leren laagdrempelig en flexibel te organiseren, is gekozen voor de online variant. Door de brede ervaring van de docent is de cursus zeer interactief, waarbij je als deelnemer ook een actieve rol hebt. In de cursus zijn ook huiswerkopdrachten verwerkt. 

Dag 1 - theorie trechtermodel
Dag 2 - praktijk - bespreking huiswerkopdrachten en door deelnemers ingebrachte voorbeelden

Inspiratie?
Bekijk dit filmpje voor een korte introductie van het trechtermodel. Dit najaar verschijnt bij Arko Sports Media ook het boek Effectief Coachen van Roos Hanemaaijer. 

Prijs
De prijs voor deelname bedraagt € 75,-  voor leden van NLcoach. Niet leden betalen €130,-. Prijzen zijn exclusief btw. 


Korting voor leden!
NLcoach is een vereniging met ca. 12.000 gebruikers. Één van de voordelen van het lidmaatschap van de vereniging is korting op de activiteiten. Het basislidmaatschap kost € 70,- per jaar. Wil je ook profiteren van de ledenkorting? Word dan lid van onze vereniging, krijg korting op activiteiten, ontvang vier keer per jaar het magazine NLCOACH en krijg een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Meer informatie via https://www.nlcoach.nl/product/basis-lidmaatschap