Energie in Beweging
Energie en de energiesector zijn in beweging, in Nederland en Internationaal. Ontwikkelingen als de transitie naar een meer duurzame energiehuishouding en verdere internationalisering, stellen ons keer op keer de vraag hoe wendbaar is de samenleving en hoe wendbaar is ons energiesysteem?. Voor deze complexe uitdaging is slagkracht en veerkracht nodig. Innovatieve technologie helpt. Maar welke innovatieve hoogstandjes en creativiteit hebben we nodig bij zowel bestaande voorzieningen als nieuwe ontwikkelingen voor het future-proof energienetwerk?

Ontwikkelen doe je samen!
Deze middag gaan we in gesprek en delen we kennis met de professionals van de
CIGRÉ studie-comités C0 (C1, 2, 5 en 6) en geïnteresseerden uit de sector. We koppelen terug welke CIGRÉ ontwikkelingen er nationaal en internationaal zijn om de energietransitie te versnellen en informeren over trending topics.

Transitie als technisch verschijnsel
Nederland als koploper in de TRANSITIE? Hoe realiseren we een digitale en slimme energie infrastructuur en hoe benutten we optimaal de economische kansen?

Transitie als maatschappelijk verschijnsel
Hoe wendbaar is de samenleving? Veel mensen zijn of komen in beweging, de systemen zijn verstard. De verandersleutels die de systemen in beweging kunnen krijgen zijn financiële, juridische, institutionele en mentale impulsen. Investeringen in digitale en slimme energie infrastructuur, sociale innovatie, onderwijs en de arbeidsmarkt zullen vele maatschappelijke baten opleveren.

Programma 
Kijk op de programmapagina.

Wie | Waar | Wanneer
Ben je een professional binnen de NL energie- & infrasector en wil je graag actiever betrokken zijn bij CIGRÉ op deze onderwerpen dan ben je op 7 maart van 12.00 tot 17.30 uur van harte welkom bij TenneT in Arnhem om mee te praten en te denken over de impact van de transitie op onze energie-infrasector. Dit geldt voor zowel onze ervaren professionals als juist ook de nieuwe generatie en leden van Young CIGRÉ.

Kosten
Deelname is gratis.

Aanmelden
Doe mee, denk mee en meld je aan op de registratiepagina.

 

Met vriendelijke groeten,
Han Slootweg, namens Nationaal studiecomité, 
CIGRÉ C0 (C1, C2, C5 en C6)