Landelijke Slotbijeenkomst Eo Wijers Prijsvraag 


'Verrukkelijk Landschap, naar een aantrekkelijk en vitaal platteland', zo luidt het thema van deze editie van de Eo Wijers Prijsvraag. In de tweede ronde, nauwelijks gehinderd door de coronamaatregelen, werkten twaalf teams aan de ontwerpopgaven voor het landelijk gebied in de regio's Twente, Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, Kempen & Groote Heide en Zuid-Limburg. Op 23 september is het slotakkoord. Dan bezien we de oogst, reiken we de Eo Wijers Award uit aan de landelijke winnaar, danken we alle betrokkenen en presenteren we via een Eindpublicatie de lessen en aanbevelingen voor het platteland van de toekomst.

De actualiteit en de toegevoegde waarde van deze editie is groot. Zo concludeerde ook de jury. Om echt stappen te maken in de omslag naar een duurzame en circulaire landbouw, op een manier die aldus de prijsvraag ‘zowel de voedselproductie als de verblijfskwaliteit van het landschap versterkt’, moeten volgens de juryleden in ieder geval twee vraagstukken van accurate antwoorden worden voorzien. Enerzijds hervorming van ons bodem- en waterbeheer, anderzijds het raadsel van de governance – hoe krijgen we het door de Eo Wijersstichting gewenste en door de twaalf finalisten geschetste ‘verrukkelijke landschap’ voor elkaar?

Op de slotbijeenkomst worden de twaalf ontwerpen tentoongesteld. De ontwerpen zijn ook te zien op de Eo Wijers website

Aanmelden is niet meer mogelijk.
Je kunt de bijeenkomst volgen via de livestream. Zie voor de link de Eo Wijers website


NB: Op dezelfde dag vindt in de ochtend de slotbijeenkomst plaats van de regio Kempen & Groote Heide. Voor meer informatie daarover kun je contact opnemen met Sylvia Willemsen via SWillemsen@brabantsekempen.eu.

 

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren