Meer informatie

De Erasmus Ondernemerstafels bieden ondernemers de mogelijkheid om op uitdagende en vooral nuttige wijze collegiaal te werken en te spreken met de Erasmus Universiteit. De Erasmus Universiteit is al jarenlang vaste bewoner van de de top 10 van Europese businessscholen. Naast gedegen kennis over de vele facetten van het ondernemerschap, heeft zij een zeer uitgebreid en divers zakelijk netwerk, zowel regionaal als internationaal. De Ondernemerstafels combineren de kennis van de Erasmus Universiteit met de slagkracht van het ondernemerschap in Zuid Holland om meerwaarde te bieden voor ondernemers.

Hope is het kloppend hart van Ondernemerschap binnen de Universiteit, hier telt vooral het daadwerkelijke nut voor ondernemers in de praktijk. Meer nog dan voorheen zal de nadruk van de Ondernemerstafels liggen op de dialoog en de praktijk. Wij vertellen u natuurlijk graag wat wij weten en hoe wij over zaken denken, maar wij horen ook graag uw visie. De vonk tussen kennis en praktijk maakt de Hope Erasmus Ondernemerstafel tot het meest uitdagende businessnetwerk van deze regio. Graag nodigen wij ook u uit voor de kickoff op donderdag 4 maart 2010.

Vertel eens wat meer over de opzet van de Erasmus Ondernemerstafels

Bij de Erasmus Ondernemerstafels komen ondernemers elke twee maanden in een vertrouwelijke omgeving bij elkaar om zakelijke uitdagingen te bespreken en kansen te benutten en van elkaars successen en verbeterpunten te leren.

Ondernemers krijgen feedback van (top) ondernemers en experts in en rondom de Universiteit. Ondernemers geven elkaar advies op basis van hun collectieve ervaring. Het is praktische expertise die ondernemers direct kunnen toepassen in de eigen organisatie. De ondernemers komen uit verschillende sectoren van de economie, waardoor een breed perspectief is gegarandeerd.
Het sparren met collega-ondernemers leidt vaak tot goede zakelijke resultaten. Ondernemers overal ter wereld geven aan dat collegiale werksessies de prettigste vorm van professionalisering en training te vinden (boven trainingen en individuele coaching e.d.)

Professoren en ondernemers slaan met deze werksessies de brug tussen theorie en praktijk zodat groei en het verbeteren van bedrijfsprestaties beter in beeld komen. Elke Ondernemerstafel bestaat uit zo’n twintig man/vrouw, allen ondernemer en zonder zakelijk of persoonlijk belang met elkaar. We proberen ondernemers te groeperen naar levensfase van het bedrijf en aandachtgebied. De werksessies duren drie uur en worden gefaciliteerd vanuit het Holland Program on Entrepreneurship, een samenwerkingsverband tussen Erasmus Universiteit, TU Delft en Universiteit Leiden.
We werken met een gestructureerd format. De werksessies bieden netwerk, training, coaching en advies inéén. Het werkt als een informele Raad van Advies voor Ondernemers.

Ik heb nog aanvullende vragen of ik zou graag overleggen, kan dat?
U kunt ons altijd even bellen of mailen voor aanvullende informatie. Belt u naar het algemene nummer van Hope Entrepreneurship of stuur een vraag of een terugbelverzoek naar Joris Blankers blankers@hope.eur.nl of Joost Mooijweer mooijweer@hope.eur.nl

Waar moet ik rekening mee houden als ik deelneem?
We verwachten uiteraard dat u actief bijdraagt aan de discussies en de kwesties die collega-ondernemers inbrengen in de Ondernemerstafel. We vragen een open opstelling. U moet vinden dat u zelf niet alle antwoorden heeft en de bereidheid hebben te luisteren naar suggesties van anderen. We vragen van u dat u vanuit uw eigen praktijk komt met concrete vragen en oplossingen voor besproken thema’s. Hoewel wij overtuigd zijn dat het programma op veel punten een sterk effect heeft op uw ondernemerschap, bent u uiteraard uiteindelijk zelf degene die deze afweging maakt.
Bij inschrijving geeft u een commitment af voor vier sessies in 2010. In 2011 zullen er 6 sessies zijn. Op die manier kunt u daadwerkelijk resultaat halen uit uw deelname en optimaal profiteren van het geboden programma.

Welke ondernemers doen mee?
De Ondernemerstafel is geschikt voor vele soorten bedrijven. Denk hierbij aan diensten-, productie- en verkoopondernemingen, maar ook ZZP'ers en ambitieuze groeibedrijven.
Elke Tafel wordt zo ingedeeld dat ondernemers met gelijkwaardige collega's aan tafel zitten.

Is het niet beter om te werken met ondernemers uit mijn branche?
Nee. Elke branche heeft zo zijn stokpaardjes en eigen kennis en inzicht. Feedback, kennis en ervaring van collegaondernemers geven vaak het beste inzicht om verder te komen. De beste ideeën komen vaak van mensen van buitenaf die wel op eenzelfde golflengte zitten.

Bestaat een groep niet alleen uit ondernemers in de problemen?
Absoluut niet. Elke onderneming heeft betere en mindere momenten. De gemiddelde deelnemer aan de Ondernemerstafel is succesvol en wil middels collega’s bijblijven en ziet de meerwaarde van een sterk netwerk. Zowel als het goed gaat, als wanneer het minder gaat, is de Ondernemerstafel een nuttige investering

Ik ben erg druk. Waarom zou ik dit er nog bij doen?
Alle ondernemers zijn enorm druk en moeten goed met hun tijd omgaan. Een middag Ondernemerstafel is een middag geen klanten, genomen beslissingen of andere prioriteiten. Toch zult u ervaren dat spreken met collega’s, aan de slag met actuele kwesties en feedback krijgen op vooraf ingediende thema’s van grote meerwaarde kan zijn voor uw onderneming. We nodigen vooral ook de drukbezette ondernemers uit om dit zelf te ervaren.

Voor welke ondernemer is het programma vooral bedoeld?
Het programma is vooral bedoeld voor ondernemers die groei willen zien, zakelijk en/of persoonlijk, en/of willen werken aan het verbeteren van de bedrijfsprestaties.

Worden er eisen gesteld aan deelnemers?
Ja, aan deelname worden eisen gesteld. Van de ondernemer vragen we een open instelling, actieve participatie aan de discussies en de bereidheid de meeste werksessies aanwezig te zijn.

Hoe groot is mijn toezegging en investering als ik besluit deel te nemen?
De eerste werksessie (4 maart) is een kennismaking en is kosteloos. Gedurende de rest van het jaar zullen er nog 4 werksessies volgen, daarvoor vragen we een bijdrage in de kosten. Van deelnemers vragen we om deel te nemen aan minimaal 3 van de 4 werksessies.

Wat als ik meer wil?
De Erasmus Universiteit en RSM-HOPE kunnen nog veel meer voor u betekenen.
Er zijn op de universiteit diverse instanties die kunnen bemiddelen in het vinden van stageairs. Wij kunnen u wegwijs maken.
Het Holland Program on Entrepreneurship kan en wil u daarnaast graag assisteren in het vinden van de juiste partners, de juiste ‘kennisdragers’ binnen de universiteit en bij het vinden van de juiste vervolgtraining bij de RSM of de Erasmus Academie.
Staat de training die u zoekt er niet bij? Dan spreken wij u graag en organiseren wij er speciaal een voor u, mits wij samen met u inschatten dat er genoeg ondernemers met hetzelfde knelpunt zitten. Uiteraard gelden voor deze trainingen wel commerciële tarieven, doorgaans enkele honderden euros per dagdeel.
Vanaf september 2010 starten wij tot slot als het goed is in samenwerking met Delft Toptech met een volledig groeiprogramma waarbij coaching, financiering en netwerk worden gekoppeld.

congresregistratie
 congresregistratie