Congres Erfgoedklimaat

Congres Erfgoedklimaat

Symposium

Waar draait het om?

Een veilig klimaat voor duurzaam erfgoedbeheer

10 april 2017

 

Wat zijn de nieuwe trends in het denken over het binnenklimaat voor erfgoedinstellingen? Wat weten we inmiddels meer over het reageren van de objecten op het binnenklimaat? Hoe groot is de kans op klimaatschade en wat weten we meer over de kosten en de ingrepen voor klimaatbeheersing in het gebouw en de daarmee verbonden risico’s voor de collectie? Hoe realiseer je een goed klimaat in de praktijk? Krijg je waar voor je geld? Kies ik voor een specifieke klimaatinstallatie of voor een specifieke kwaliteit van het gebouw?

 

Deze dag is speciaal voor collectiebeheerders, monumentenzorgers, installateurs, inspecteurs, adviseurs en architecten die met dergelijke vragen te maken krijgen zodra ze collecties willen huisvesten in een (bestaand) gebouw. Vaak blijkt dat het nadenken over de speciale wensen voor het huisvesten van museale objecten pas laat in het ontwerpproces plaatsvindt. Hierdoor  blijken vele mogelijkheden uitgesloten  en kan meestal alleen nog  beperkt bijgestuurd  worden op bestaande plannen. Dan kan het moeilijk zijn om keuzes te maken en om ook nog volgens een logisch besluitvormingsproces te werken.

 

Het Klimaatnetwerk nodigt u graag uit voor de presentatie van haar nieuwste besluitvormingsproces en hoe dit het bouwproces beïnvloedt. Dit wordt omkleed met voorbeelden uit de praktijk. Aan het eind van de dag wordt u in de gelegenheid gesteld met alle sprekers en experts te praten en uw vragen te stellen. 

deelnameregistratie
 deelnameregistratie