Kennismiddag Ethisch Leiderschap in het Sociaal Domein

Kennismiddag Ethisch Leiderschap in het Sociaal Domein

 

Ethisch leiderschap in het Sociaal Domein

 

De kennismiddag Ethisch leiderschap op 12 oktober 2017 gaat niet door!

Voor vragen kunt u contact opnemen met Koninklijke Van Gorcum.

 

Leidinggevenden in het sociaal domein zitten vaak in een spagaat. Aan de ene kant wordt efficiëntie en doeltreffendheid als hoogste doel gesteld terwijl aan de andere kant vanuit de maatschappij de roep om zorgvuldigheid en zorgzaamheid steeds groter wordt. Deze complexe situatie dwingt leidinggevenden stil te staan bij de manier waarop zij hun leiderschap in het sociaal domein vormgeven. Welke betekenis heeft leidinggeven in het sociaal domein? En hoe kunnen leidinggevenden zorgen voor hun eigen moreel en dat van de organisatie?

Om hierin succesvol te zijn moet je als leider bijna een paradox in jezelf zien te verenigen. Je moet goed naar je medewerkers luisteren, hun zorgen begrijpen, hen op een zinvolle manier en op maat helpen, maar je moet hen tegelijkertijd ook motiveren om snel resultaten te boeken. Je moet namens de organisatie ingewikkelde knopen doorhakken.

Tijdens deze kennismiddag gaan we onder andere in op de volgende vragen:

  • Hoe kun je op een gezonde en ethisch verantwoorde manier leiding geven in een werkomgeving die op steeds meer manieren in verbinding staat met de wereld eromheen?
  • Hoe ga je om met de persoonlijke risico’s die je loopt wanneer je een leidende rol op je neemt?