Expeditie Digitaal

Welkom op de aanmeldwebsite voor Expeditie Digitaal 2021-2022. Hier kun je je aanmelden voor het unieke begeleidingstraject dat je ondersteunt in het ontwikkelen van jouw eigen plan van aanpak voor digitale geletterdheid. Aanmelden kan tot en met woensdag 27 oktober 2021. 

Expeditie Digitaal is een unieke inspiratietour, die in 2021 voor de derde keer wordt georganiseerd door IT Campus Rotterdam, O21, Gemeente Rotterdam en Rotterdamse schoolbesturen, in samenwerking met Kennisnet en SLO. Met maximaal 20 scholen gaan we op expeditie. We begeleiden jouw school intensief om tot een éigen plan te komen voor digitale geletterdheid. Je neemt onderweg deel aan inspiratiebijeenkomsten, werksessies en onderhoudt het contact met jouw bestuur. Aan het eind van het traject presenteer je trots jouw plan aan de deelnemende scholen én aan jouw bestuur.

 

Expeditie Digitaal wordt uitsluitend in Rotterdam aangeboden. Uniek aan het traject is de persoonlijke begeleiding die je tijdens de expeditie krijgt van de onderwijsadviseurs van O21. We hopen deze derde editie weer veel bij elkaar te mogen zijn voor extra interactie en kennisdeling tussen de deelnemende scholen. Indien nodig zullen we overschakelen op online bijeenkomsten. We zullen adaptief reageren op de situatie als deze daarom vraagt. 

 

De eenmalige deelnamekosten bedragen 875 euro (excl btw) per deelnemende school. Intern kun je de kosten labelen vanuit NPO-gelden. 

 

Belangrijke data:

Reserveer voor bijenkomsten het timeslot 15.30-17.30 uur.

 • intakegesprek (naar keuze op 14, 26 of 28 oktober, in te plannen tijdens aanmelding) (online)
 • vrijdag 29 oktober 2021: uiterlijke datum formeren interne werkgroep
 • maandag 1 november: Introductiebijeenkomst Expeditie Digitaal voor alle werkgroepleden (online)
 • visie-sessie (naar keuze op 10, 11 of 15 november, in te plannen tijdens aanmelding) (live)
 • maandag 29 november 2021: Inspiratie- & werksessie (live)
 • maandag 17 januari 2022: Inspiratie- & werksessie (live)
 • maandag 14 februari 2022: Werksessie Update Bestuur (live)
 • half maart: concept plan van aanpak af
 • eind maart: definitief plan van aanpak af
 • maandag 28 maart: slotbijeenkomst Expeditie Digitaal
 • april 2022: Eindpresentatie aan jouw bestuur (en geïnteresseerde scholen)

De persoonlijke expeditie begeleiding van O21 wordt apart met jouw werkgroep gepland. 

 

Wilt je meer weten over Expeditie Digitaal, neem dan contact op met Daphne Swart (IT Campus Rotterdam) via daphne.swart@itcampus.nl of 06 4610 4311.

 

Expeditie Digitaal is een initiatief van Gemeente Rotterdam en IT Campus Rotterdam in samenwerking met O21 en de Werkgroep Digitale Geletterdheid; waar alle po/vo/so onderwijsbesturen en relevante kennisinstellingen zitting in hebben.