Sessie I
Plantenna: met sensoren naar een Internet of Plants
Prof Peter Steeneken (TU Delft)
De uitdaging voor de komende jaren is helder. Hoe gaan we als tuinbouwcluster de voedselproductie per vierkante meter maximaliseren met minimaal gebruik van water en energie zodat 9 miljard mensen gevoed worden? Het Internet of Plants is de oplossing volgens Peter Steeneken, professor bij TU Delft. Door een botanisch sensornetwerk te creëren, krijgen planten een stem, zodat we ze beter en sneller kunnen laten groeien. Samen met de TU van Twente, Wageningen, Eindhoven en Delft wordt gewerkt aan het project Plantenna. Door het ontwikkelen en toepassen van nieuwe sensortechnologie wordt de plant als antenne en energiebron ingezet.
Vertical Farming; het duurzame voedselsysteem dat de standaard op zijn kop zet
Justin Schoemaker (Infinite Acres)
De roep wordt steeds groter. De consument wil lokaal geproduceerd voedsel, dat veilig, voedzaam, duurzaam, traceerbaar en heerlijk smaakt. Met de huidige manier van telen in kassen voldoen we gedeeltelijk aan deze eisen, maar nieuwe voedselsystemen brengen ongekende mogelijkheden. Justin Schoemaker, VP Business Development & Sales van Infinite Acres, schetst de trends en technische ontwikkelingen die hebben geleid tot het ontstaan van indoor growing en specifiek vertical farming. Hij vertelt hoe het combineren van marktkennis, productkennis en technische kunde al een deel van de uitdagingen oplost, maar dat er nog een markt te halen valt. Het toepassen van nieuwe tuinbouwtechnologieën zal uiteindelijk moeten leiden tot autonome productiefaciliteiten.
Algoritmen for Food
Ronald Hoek (AgroEnergy)
Teeltexpertise wordt steeds schaarser. Door de groei van de wereldwijde voedselproblematiek en de opschaling van de internationale tuinbouw neemt de noodzaak voor een oplossing sterk toe. De oplossing is kunstmatige intelligentie, volgens Ronald Hoek, directeur Energie & Data Oplossingen bij AgroEnergy. AgroEnergy ontwikkelt methodieken voor geautomatiseerde reken- en sturingsmodellen voor de tomaten-, komkommer- en paprikateelt. Dit wordt nu getest in de praktijk. In samenwerking met meerdere partners wordt kennis van teelt, energie en data science gecombineerd om meerwaarde te creëren voor telers. Door de slimme combinatie van data ontstaat een optimaal kasklimaat, lager energieverbruik en optimale teeltopbrengst. Ronald Hoek vertelt over de stappen in het proces, de data die nodig is voor de verdere ontwikkeling van het autonoom teeltmanagement en de benodigde input vanuit de sector.
Future Trends & Innovations, The Next Step in Horticulture Technology
Lindy van der Driftlindy@hortvation.nl
Lindy van der Driftlindy@hortvation.nlhttps://www.aanmelder.nl/futuretrendsandinnovations
2019-11-28
2019-11-28
OfflineEventAttendanceMode
EventScheduled
Future Trends & Innovations, The Next Step in Horticulture TechnologyFuture Trends & Innovations, The Next Step in Horticulture Technology0.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z
World Horti CenterWorld Horti CenterEuropa 1 2672 ZX Naaldwijk Nederland