Digitalisering en technologisering zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving en dus ook niet uit onze steden. Voorspellingen gaan ervan uit dat in 2050 meer dan 70% van de wereldbevolking in steden woont. 

Gemeenten zijn zich er steeds meer van bewust dat zij moeten zorgen voor een stad die meegaat met de digitale maatschappij en die gebruik maakt van de nieuwe technologische mogelijkheden. 

Het stedennetwerk van 40 grote gemeenten (G40) heeft een strategische agenda opgesteld. De digitale transitie is essentieel om de ambities hierin waar te maken. Tijdens dit digitale congres gaan we in op thema’s uit deze agenda.
 

Wat kunt u deze middag verwachten?

  • Opening waarin Ben van Berkel (oprichter van UNSense op, een ARC Tech-bedrijf dat mensgerichte technische oplossingen voor de gebouwde omgeving ontwerpt en intergreert) de Stad van de toekomst schetst.
  • Het slimme stad debat, met wethouders van de gemeente Velsen en Apeldoorn en Prof. dr. E.M. van Bueren (Hoogleraar Urban Development Management, TUDelft)
  • Een programma met uiteenlopende verdiepingssessies, waarvan u er 2 kunt bijwonen
  • Een spetterende afsluiting waarin Deborah Nas (technologie-trendwatcher, ondernemer en professor) u meeneemt door de technologietrends van de toekomst

 

Thema's Strategische agenda G40

 

 

Online congres

Dit congres is een live online congres. Meld u nu aan voor slechts € 50,-.

 

Voor wie?

Vastgoedprofessional, ontwikkelaars, architecten,  bestuurders maar ook gemeente ambtenaren (directeuren ruimtelijke ordening, gemeente secretaris, stadsbeheer), beleidsadviseurs en wethouders

 

Key influencers aan het woord

Hoe staat het met de slimme stad, is die er al, komt die nog of juist niet? Wij hebben aan key influencers in de digitale transitie die in de stad gaande is diverse vragen gesteld.