Hans Nouwens

Programma directeur Nationaal Smart City Living Lab Connected Worlds

Gelijk met de introductie van de smaprthone is Hans betrokken geraakt bij de ontwikkeling die later Smart Cities is gaan heten. Hij is de producer geweest van de Smart City serie op RTL7 en SBS6, de initiator van de verkiezing voor de Slimste Binnenstad van Nederland, de programmadirecteur van het Nationaal Smart City Living Lab, hij ondersteunt gemeentes bij de digitaliseringen heeft diverse onderzoeken gedaan naar de opschaling van smart city iniatieven voor de ministeries BZK en IenW.
Als ex-voorzitter van Making Sense 4 Society en voorzitter van Smart Lighting bij Openbare Verlichting Nederland ziet hij veel smart city initiatieven. Hij maakt zich zorgen over de cyber weerbaarheid en de ethische kant van datageneratie in de openbare ruimte. En hij filosofeert over smart cities als redding van onze democratie. 

Heimen Visser

Fund Manager Communication Infrastructures & Smart Cities Primevest Capital Partners

Heimen is onderdeel van het Primevest team vanaf de start in 2018. Primevest Capital Partners is ontstaan uit een management buy-out van Bouwfonds Investment Management (Rabo Vastgoedgoed Groep).
Heimen houdt zich primair bezig met de ontwikkeling van investeringsprojecten op het snijvlak van digitale innovatie en de publieke sector.
Heimen heeft een uitgebreide werkervaring van 16 jaar in de telecom en IT sector. Hij heeft gewerkt voor KPN, internet service provider Planet Internet in Duitsland en Oostenrijk, de acquisitie van IT onderneming Getronics door KPN mede begeleid en als algemeen directeur gewerkt voor Gemnet BV (het digitale netwerk dat alle 355 gemeenten in Nederland met elkaar verbindt voor vitale digitale publieke dienstverlening). Hij heeft ervaring in Sales, Business Development, Projectmanagement en Operations.
Vanaf 2012 was hij algemeen directeur Public Sector, waarbij met zijn team meer dan 1000 klanten van KPN in Nederland van (digitale) communicatiedienstverlening voorzien werden. Heimen is afgestudeerd Bedrijfsrecht aan de universiteit van Leiden en heeft deelgenomen aan het IMD Business School Innovation Program in Lausanne Zwitserland.

Ben van Berkel

Prof. AA Dipl. (Hons), (F)RIBA, Hon. FAIA
Founder / Principal Architect UNStudio
Founder UNSense
 

Ben studeerde aan de Rietveld Academie in Amsterdam en behaalde in 1987 een diploma aan de Architectural Association in Londen. In 1988 richtte hij samen met Caroline Bos het Van Berkel & Bos Architectenbureau op.

In 1998 richtten zij een nieuw bureau op: UNStudio (United Net). UNStudio is een netwerk aan specialisten in architectuur, stedenbouw en infrastructuur.

Naast zijn architectenpraktijk heeft Ben van Berkel lesgegeven aan verschillende universiteiten in binnen-en buitenland, waaronder Yale en Princeton University. In 2011 ontving hij de Kenzo Tange leerstoel aan Harvard Graduate School of Design. Binnen zijn manier van lesgeven staat de inclusive benadering van architectuur centraal waarbij virtuele en materiële organisatie en technische constructies geïntegreerd worden.

In 2018 richtte hij UNSense op, een ARC Tech-bedrijf gevestigd in Amsterdam dat mensgerichte technische oplossingen voor de gebouwde omgeving ontwerpt en intergreert.

 

Deborah Nas

Technologie-trendwatcher, ondernemer en professor

Als professor, ondernemer én trendwatcher staat Deborah Nas bekend als vernieuwer in hart en nieren. Ze acteert op het snijvlak van psychologie, technologie en business. Ze geeft je tijdens haar inspirerende presentaties verhelderende inzichten in een wereld waarin technologische vernieuwing markten volledig op hun kop zet. Als innovatiespecialist helpt ze grote én kleine organisaties met vernieuwing. Ze specialiseert zich in het bepalen van nieuwe groeirichtingen, het verzinnen van nieuwe producten en diensten en het transformeren van organisaties.
Sinds enkele jaren is Deborah Nas deeltijdprofessor ‘Strategic design for technology-based innovation’ bij Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Hier houdt zij zich bezig met strategische vraagstukken omtrent nieuwe technologieën.
Daarnaast is Deborah commissaris bij Hardt Hyperloop, lid van de raad van advies van Bright River en bestuurder bij stichting Cre8.

 

Ellen van Bueren

Hoogleraar Urban Development Management

Ellen van Bueren is hoogleraar Urban Development Management bij de Faculteit Bouwkunde. De nieuwe leerstoel Urban Development Management ontwikkelt bruikbare concepten, instrumenten en principes voor een integrale gebiedsgerichte aanpak van hedendaagse stedelijke opgaven.

 

Edwin Meerbeek

Manager Marketing en Sales Nedal Aluminium

Edwin is zijn loopbaan begonnen met Ascom Nira te Utrecht welke als grootste fabrikant en leverancier op het gebied van bedrijf kritische communicatie in Nederland actief is. Als Onderdeel van Ericsson leerde hij hoe gebouwen en werkprocessen "slim en efficiënter" slagen op het gebied van communicatie mogen uitvoeren in ziekenhuizen, landurige zorg stichtingen, en uitendelijk zelfs op cruiseschepen. In de volgende stap van "Slimme Stedelijke Ontwikkelingen" helpt Edwin Nedal met zijn kennis op het gebied van draadloze communicatie en deze te integreren in lichtmasten zonder daarin het architectonische straatbeeld te verstoren. Dit alles om de oplossing conform nomering, certificaat en circulariteit welke aan deze masten gesteld worden vorm te geven. 

Michael Griffioen

Senior Manager Fiber-to-Home T-Mobile
Michael Griffioen werkt sinds 2008 bij T-Mobile en heeft leiding gegeven aan belangrijke strategische koersveranderingen en grote M&A/partnership trajecten. Op dit moment is hij verantwoordelijk voor de opzet en uitbouw van het Fiber-to-the-Home programma waarmee T-Mobile in partnership met onder andere Primevest Capital Partners en VolkerWessels Telecom glasvezelnetwerken aanlegt in stedelijke gebieden. Na de start van de aanleg naar 32000 adressen in het haagse stadsdeel Segbroek, is T-Mobile inmiddels ook gestart met de aanleg in het haagse stadsdeel Loosduinen (25000 adressen) en Eindhoven centrum (29000 adressen).

Richard Marijs

Technology Strategist & IoT/5G driver T-Mobile

Richard Marijs heeft zijn sporen verdiend als Technology Strateeg bij Deutsche Telekom Group en T-Mobile Netherlands, op het gebied van network economics, Investeringsbesluiten en spectrumstrategie zijn zijn core kennisgebieden. Hij is nu verantwoordelijk voor technologie strategie binnen T-Mobile Nederland en legt zich toe op netwerk-innovaties en diensten als LT Advanced, 5G en IoT.

Tom de Vries

Manager Business development en innovatie CityTec

Tom de Vries (1961), gehuwd, 2 dochters, Manager business development en innovatie bij CityTec. Binnen CityTec richt ik mij op innovatie producten/ diensten die CityTec levert en wil gaan leveren. Hij heeft ruim 30 jaar ervaring in het ontwikkelen en vermarkten van producten en diensten. Tijdens zijn carrière heeft hij in verschillende functies projecten geïniteerd en geleid op het snijvlak van commercie, techniek en consultancy onder andere bij Tulip Computers, Stork WorkSphere en KZA (PinkRocadde/ Getronics/Tss) Begin 2012 is hij in dienst getreden bij CityTec. Daar heeft hij aan de wieg gestaan van de ontwikkelingen van openbare verlichting op gelijkspanning (DC) en slimme openbare verlichting (SMART OVL). Sinds 2016 is hij samen met partners gestart met het ontwikkelen van LaaS (light as a Service) en Smart City

Wilfred Akerboom

Senoir productmanager CityTec

Wilfred Akerboom is de Senior productmanager bij CityTec met ruim 20 jaar ervaring met duurzame, innovatieve (smart city) straatverlichting systemen en heeft hiervoor diverse oplossingen (mede) ontwikkeld. Sinds 2013 is hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van gelijkspanningsoplossingen voor straatverlichting. Hierdoor is hij als energieprofessional 2015 gekozen. 

Zijn technische/bedrijfskundig hart gaat sneller kloppen van de mogelijkheden die gelijkspanning biedt als (deel) oplossing voor de energietransitie. Bij voorkeur door zoveel als mogelijk gebruik te maken van circulaire oplossingen, zodat de extra capaciteit die reeds is opgesloten in bestaande netwerken benut kan worden. Als Senior productmanager heeft hij met verschillende aspecten van het vak te maken. Zo is hij naast het ontwikkelen van gelijkspanningsoplossingen ook bezig met het enthousiasmeren van studenten op verschillende niveaus. 

Bas Brouwer

Manager Business Development Ccylomedia Technology

Bas Brouwer is Business Development Manager bij Cyclomedia en ruim 7 jaar werkzaam voor geografische software bedrijven. Bij Cyclomedia onderzoekt hij samen met klanten op welke manier Cyclomedia kan bijdragen aan het creëren van nieuwe inzichten met behulp van Data Insights. Mobiliteit gerelateerde oplossing hebben zijn focus en interesse. 

George Boersma

Directeur Munisense

George Boersma, mede-oprichter van Munisense, is al ruim 11 jaar verantwoordelijk voor ontwikkeling en innovatie van oplossingen ter verbetering van het geluidklimaat en luchtkwaliteit in stedelijk gebied. George heeft inmiddels meer dan 30 jaar ervaring in de high-tech en telecom industrie als manager ontwikkeling, marketing manager, business development en ondernemer (Philips, Unisource, KPN, Infonet, Enertel-wireless), waarbij altijd de creatie van nieuwe diensten centraal stond. 

Charles Maas

Consultant Strict

Charles Maas is Consultant bij Strict. De ambitie van Charles is om een optimale balans te vinden tussen mens, organisatie en technologie. Innovatie is hierbij essentieel. Charles zijn ambitie is om organisaties digitaal te laten accelereren. Hij heeft zijn meerwaarde in het vertalen van digitale ontwikkelinge naar passende en vaak innovatieve ideeën voor de klant. Met behulp van een flexibele aanpak brengt hij mens, proces en ICT dichter bij elkaar. Zijn kennis op het vlak van Internet of Things, Artificial Intelligence en Predictive Maintenance, Data & Analyctics en Smart Ecosystems heeft hij ingezet in diverse innovatieve projecten bij o.a. Royal Schiphol Group en Schiphol Telematics.

Patrick van der Valk

Operationeel Directeur Strict

Patrick van der Valk is Operationeel Directeur bij Strict. Hij begon zijn loopbaan als docent Marketing & Strategie op de Saxion Hogeschool en TSM business School. Bij Univé was hij als senior Marketingstrateeg o.a. verantwoordelijk voor het ontwikkelen van toekomstscenario's. Sinds 2000 is Patrick verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe diensten en concepten voor verschillende organisaties en voor zijn eigen ondernemingen, waarbij nieuwe technologie steeds centraal staat. Zo ontwikkelde hij in 2015 Dexlex, een methode voor kinderen met dyslexie gebaseerd op de neuroplasticiteit van de hersenen. 

Als Operationeel Directeur bij Strict is hij onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe diensten en helpt hij klanten met het identificeren van relevante ontwikkelingen die een impact op het bestaansrecht van de organisatie kunnen hebben. Tevens is Patrick meer dan tien jaar lid van Stichting Markaiding die meerdere keren per jaar in een pressure cooker model BGO'S en high tec start up's helpt.

Bart van der Linden

Oprichter Digital Ecosystems Institute en PhD-kandidaat Nyenrode Business Universiteit

Bart is oprichter en eigenaar van adviesbureau Source2Innovate. Bart adviseert boards en IT managers over IT-sourcing en- innovatievraagstukken. Hij heeft 15 jaar ervaring op het gebied van IT-sourcing advies, sourcing relaties en -partnerschappen, digitale strategie, shoring strategie en business development. Bart is daarnaast oprichter van het Digital Ecosystems Institute, een kennisinstituut dat wetenschappelijke kennis inzet om in de praktijk partijen te ondersteunen in het werken binnen digitale ecosystemen. 

Hendrik Blokhuis

Director Country Investments Cisco

Hendrik Blokhuis is Director of an investment fund- & program (Digitale Versnelling Nederland, DVN) to accelerate the secure digitization of The Netherlands.
The nation’s digital agenda is the main inspiration. The investments focus on Healthcare, Digital Skills, Smart Campus/Cities, Critical Infrastructures, VC for start-ups and last but not least strengthening the nation’s Cybersecurity.