Gastcolleges Inleiding Communicatie

Gastcolleges Inleiding Communicatie

1. Monique Kuipers - Oprichtster web & Breakfast

Droomcarrière: van copywriter naar content creatief

Na de studie communicatie ging ik op zoek naar mijn droomcarrière. Hoe ik mijn niche vond door grenzen te stellen en kaders te doorbreken. Een ervaringsverhaal van freelance schrijver en allround creatief Moniek Kuipers. 

 

 

 


 

2. Marcel Jongmans - Enthousaismeur bij gemeente Rotterdam

Waarom de communicatieprofessional niet meer bestaat

Marcel Jongmans is Enthousiasmeur. Hij maakt mensen enthousiast over zichzelf, de organisatie waar ze voor werken en voor nieuwe ideeën.
Hij gelooft dat de communicatieprofessional niet meer bestaat. Van 'bovenaf' een boodschap zenden werkt niet meer. Influencers op Instagram, Youtube-productenten die hun eigen content maken en klanten die hun eigen auto samenstellen. Hoe doe je dat? Hoe werk je samen? In een korte game ervaar je hoe het is om straks aan de slag te gaan als communido. Wat moet je doen? En welke vaardigheden moet je hebben? Zin om samen een game vorm te geven? Ik zie je de 30e.

 


 

3. Barend Pelgrim - Spokesman at Eindhoven University of Technology 

Fake news, spindoctors en eerlijk nieuws

Hoe weet je wat je leest of ziet echt waar is? Wat is nieuws? Waarom, hoe en wanneer kom je als mens of organisatie in beeld? Radio, televisie, krant, online: de vraag is hoe mensen zich in 2017 met nieuws voeden. En of ze nog wel geïnteresseerd zijn in nieuws. Hoe werkt framing en waarom vinden we een mass-shooting in Las Vegas interessanter dan massamoord in Birma?

Het werk van journalisten en communicatiespecialisten is er in de afgelopen 25 jaar niet simpeler op geworden. Hoe zorg je dat je in de schijnwerpers komt en hoe blijf je eruit?

Barend Pelgrim werkt als bestuurswoordvoerder aan de Technische Universiteit Eindhoven. Van krantenjournalist werd hij mediawoordvoerder en persvoorlichter en ontwikkelde zich tot strategisch adviseur. Zijn trackrecord als woordvoerder en adviseur: o.a. gemeente Den Haag, Randstadrail, Betuweroute, Heijmans NV, Prorail, Rijkswaterstaat en Spoortunnel Delft.

 


 

4. Rogier Wilmink – Oprichter Baron Vermouth

Op avontuur met de Baron - de kracht van brand archetypes.

I will shut up and listen! Want de stille kracht van content? Luisteren! De inhoud van de sessie wordt dan ook mede door jou bepaald. Vraag Tessa - internationaal manager contentmarketing voor Bloemenbureau Holland – alles wat je wilt weten op het gebied van contentmarketing en conversation management. Aan de hand van hoogte- en dieptepunten uit dit vakgebied blikt ze vooruit op het moment dat jij aan de start van je carrière staat, om te kijken hoe contentmarketing en conversation management er dan uit zal zien.

 


 

5. Alexander Duyndam - Strategisch Adviseur bij Schuttelaar & Partners      

Crisiscommunicatie    

Een crisis bedreigt het voortbestaan van een organisatie. Als het achtuur journaal opent met de organisatie waar jij werkt, dan kun je erop rekenen dat iedereen naar jou, de communicatiemanager, kijkt. Wat is dan jouw plan? Hoe pak je crisiscommunicatie aan? Wat moet je altijd doen en wat kan je beter nooit doen. Een verslag uit de loopgraven van de crisiscommunicatie.

 

 


 

6. Tamika Jobse - Marketing Manager bij Faceland 

Faceland, Face your beauty!

Twee ondernemers met een grote droom! Marktleider zijn op het gebied van injectables en plastische chirurgie in het binnen en buitenland. Met die insteek richtten zij Faceland in 2013 op! Binnen een zeer korte tijd werd Faceland marktleider in Nederland, zonder marketingafdeling.

In oktober 2015, na mijn eerste baantje als student-assistent bij de Hogeschool Rotterdam, startte mijn reis als marketing manager bij Faceland. Benieuwd wat er met Faceland in twee jaar is gebeurd?

 


 

7. Serdar Demirel – Marketing & Communication adviseur bij Ecorys 

De afdeling Marketing & Communicatie is een ondersteunende afdeling van internationaal onderzoeks- en adviesbureau Ecorys. Tijdens het gastcollege zullen we interne, externe en corporate communicatie behandelen. Hoe is het om als voormalig student Communicatie van de Hogeschool Rotterdam werkzaam te zijn tussen de economen? Wat doet een junior marketing & communicatieadviseur dagelijks? Wat zijn de grootste uitdagingen? Tijdens deze interactieve sessie zal je uiteraard tips krijgen, maar ook tips geven. Tot dan!

 


 

8. Ruben Israel – Marketing Manager & Events bij Luxor Theater Rotterdam 

De Arrogante Communicatieprofessional is hard nodig in de culturele wereld

In dit college beleef je de strijd tussen artiesten en communicatieprofessionals en hoe je deze kunt winnen. Ruben Israël (o.a. hoofd marketing en communicatie van het Luxor Theater) vertelt je over de overwinningen op marketing- en communicatiegebied en hoe jij kunt meevechten om meer mensen het theater in te krijgen.