Inhoud activiteiten


Workshops vanuit ECO&P:

Sterk in je werk voor Rijksmedewerkers

Duur: 2 uur
Deze interactieve training geeft jou op een afwisselende en inspirerende manier inzicht in de kracht en behoefte van de diverse levensfasen en hoe je concrete stappen kunt zetten die bijdragen aan je duurzame inzetbaarheid. Het is makkelijker om goed inzetbaar te zijn en te blijven als je weet waar je goed in bent, wat je energie geeft, in combinatie met de kracht van jouw levensfase.

Dinsdag 21 augustus | 15.00 - 17.00 - Utrecht (IGJ) - Vergadercentrum Graadt van Roggenweg 300 - zaal: D05.032
 

Eigen regie en de druk van het ‘moeten’ 

Duur: 2 uur 
Deze miniworkshop geeft jou inspiratie en motivatie om eigen regie te nemen over je gezondheid en welzijn. Het geeft verder inzichten en handvatten bij het omgaan met een (te groot) verantwoordelijkheidsgevoel. Maar ook geeft het betere mentale weerbaarheid en duurzame inzetbaarheid.
Donderdag 23 augustus | 13.00 - 15.00 - Heerlen (CIBG) - Kloosterweg 22 - zaal: 6.28-6.29
Donderdag 30 augustus | 14.30 - 16.30 - Den Haag (SZW/VWS) - De Resident - zaal: Apollozaal 1


Inspiratiesessie vanuit Leer & Ontwikkel-Plein:

Regie op je energie: stappen om je vitaliteit te verhogen - Lifeguard 

Duur: 45-60 minuten

Als je je fit, gezond en vitaal voelt kun je bergen verzetten. Met ‘Regie op je energie; stappen om je vitaliteit te verhogen’ zorg je ervoor dat je beter kunt omgaan met werkdruk en meer energie hebt tijdens en na je werk. Nieuwsgierig? Volg deze inspiratiesessie en verken of dit traject iets voor jou is. De sessie wordt gegeven door Martin Hersman, voormalig internationaal schaatser en commentator voor NOS Studio Sport Schaatsen.
Dinsdag 28 augustus | 13.00 - 14.00 - Bilthoven (RIVM) - Antonie van Leeuwenhoeklaan 9 - zaal: T0.12
Dinsdag 28 augustus | 15.30 - 16.30 - Utrecht (IGJ) - Vergadercentrum Graadt van Roggenweg 300 - zaal D07.025


Voorlichtingsbijeenkomst:

Pensioenvoorlichting ABP

Duur: 1,5 uur 
Meer weten over de opbouw van pensioen en de keuzemogelijkheden? Kom naar de pensioenvoorlichting van het ABP. Er wordt o.a. informatie gegeven over de pensioensystematiek en zaken als deeltijdpensioen.

Dinsdag 28 augustus | 12.00 - 13.30 - Den Haag (OCW) - De Hoftoren - zaal: 01.116 Nieuwscafé Hoftoren


Activiteiten vanuit High Five:

Workshop Digital Detox

Duur 1,5 uur 

Anno 2018 zijn we 24/7 bereikbaar met onze smartphones, overdag, ‘s avonds, in het weekend en tijdens de vakantie. We kunnen niet meer zonder, we multitasken de hele dag en zijn daardoor ook minder geconcentreerd met één ding bezig. Dat maakt dat we minder productief zijn, waardoor werk- en privé stress kan ontstaan. Heb jij het lef en durf jij deze cirkel van bereikbaarheid te doorbreken? Start je digital detox tijdens deze workshop! Digital detoxen is het reinigen van lichaam en geest van het altijd online zijn en in de weer zijn met allerlei digitale apparaten zoals smartphones, laptops, tablets etc.

Donderdag 23 augustus | 10.30 - 12.00 - Den Haag (Nationaal Archief) - Prins Willem-Alexanderhof 20 - zaal: Fruinzaal

Health checks

Duur: 20 min per Health check p.p. 

Hoe is het gesteld met je gezondheid? Met behulp van onze Health checks kan je daar inzicht in krijgen. De verschillende aspecten die gemeten kunnen worden tijdens een Health check zijn de Body Mass Index (BMI), middelomtrek, vetpercentage, bloeddruk, peak flow, cholesterol en glucose. Iedere deelnemer krijgt na afloop van de test een persoonlijk advies op basis van de resultaten. Gezamenlijk worden er vervolgens doelen gesteld.

Donderdag 16 augustus | Utrecht (IGJ) - Stadskantoor (6de etage) - zaal: S2
Donderdag 30 augustus | Heerlen  (CIBG) - Kloosterweg 22 - zaal: 6.28-6.29

registratie tijdslot formulier
 registratie tijdslot formulier