Why sleep when you can build games?


Op 25 januari start over heel de wereld de 11e editie van de Global Game Jam: een intensieve “hackathon” van 48 uur in meer dan 90 landen waarin je met een eigen team een game ontwikkelt en daadwerkelijk bouwt. De Hogeschool Rotterdam (vanuit de opleiding Creative Media & Game Technologies) is een van locaties waar dit plaatsvindt. Zin om mee te doen? Meld je dan nu aan!

 

De Global Game Jam draait om samenkomen, creatief zijn, ervaring delen en expressie door middel van games. Studenten, professionals en andere enthousiastelingen komen samen om rondom een centraal thema games te bouwen (dit thema blijft tot aan de start uiterst geheim). Vorig jaar zijn tijdens het weekend wereldwijd meer dan 7000 games gemaakt, waaronder 7 coole concepten die in Rotterdam bedacht zijn.

Wij zouden het heel leuk vinden als jij meedoet aan de Global Game Jam. Het maakt niet uit of je designer, coder, developer, projectmanager, kunstenaar of student bent; iedereen kan meedoen. Dus heb je zin een weekend lang een game te bouwen? Schrijf je dan in, breng je beste hardware mee en laat de wereld zien wat jij kunt! Plaatsen zijn beperkt, dus wacht niet te lang. Je kunt trouwens van tevoren een team vormen, of dit doen bij de kick-off op vrijdag 25 januari om 16:30 uur in het gebouw aan de Wijnhaven 99, 3011 WN in Rotterdam. 

 

Kom de resultaten bekijken!

Ben je niet in de gelegenheid om het hele weekend mee te “jammen”, en wel geïnteresseerd in de games die tijdens dit weekend ontwikkeld worden? Kom dan naar de afsluiting van de Global Game Jam op zondag 27 januari om 15:30 uur, waar de resultaten gepresenteerd zullen worden.

 

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact op met organisator Rob Zoeteweij via r.zoeteweij@hr.nl.

 

Hopelijk tot ziens bij de Global Game Jam!

Organisatie Global Game Jam Hogeschool Rotterdam

 

PS: Mocht je nog iemand weten die hier ook in geïnteresseerd is? Laat het hem/haar weten!