Laura Jonker schreeft samen met Nico van Yperen twee boeken rond het thema zelfregulatie, speciaal voor trainer-coaches en hun sporters. Deze kun je bij je inschrijving direct bestellen! Lees hier de recensie. Ook schreef Laura de meer theoretische voorganger Van aanleg naar intelligentie (zie ook hieronder). 


#GOALS - Tips om sporters (nog) beter te trainen
Benieuwd naar hoe jij jouw sporters kunt stimuleren om beter en sneller te leren met (nog) meer plezier? Ja? Dit boek helpt jou daarbij! Het boek vertelt stap voor stap wat zelfregulatie, doelen stellen en feedback kunnen betekenen voor de ontwikkeling van jouw sporters en hoe jij jouw sporters daarbij kunt ondersteunen. Het boek staat vol feitjes, verhalen en dingen die je samen met jouw sporters kunt doen tijdens trainingen. Een boek voor trainers in de sport! Let op, de eerste druk is momenteel uitverkocht; de tweede druk is rond 16 juni beschikbaar. 

 

 


#GOALS - Tips om (nog) beter te worden
Altijd al beter en sneller willen leren met (nog) meer plezier? Ja? Dit boek helpt jou daarbij! Stap voor stap nemen we je mee in wat zelfregulatie, doelen stellen en feedback voor jou kunnen betekenen. Het boek staat vol feitjes, verhalen en dingen die jij kunt doen terwijl je aan het trainen bent. Alleen of samen met trainingsgenoten. Een werkboek voor sporters!


Van aanleg naar intelligentie. Het sporttalent in ontwikkeling
Van aanleg naar intelligentie is de meer theoretische voorganger van #GOALS en geeft je op een toegankelijke manier inzage in de theorie van zelfregulatie. 

Sporthelden als Ireen Wüst, Pieter van den Hoogenband en Dennis Bergkamp blonken niet alleen uit in hun sport, maar deden het op school ook erg goed. Zelfregulatie blijkt een belangrijke schakel te zijn voor deze combinatie. Succesvolle sporttalenten werken namelijk doelgericht aan hun ontwikkeling en nemen daar ook hun verantwoordelijkheden voor. Ze geven aan meer te reflecteren op hun eigen sterke en zwakke kanten, en organiseren hun eigen omgeving op zo’n manier dat ze het maximale uit zichzelf kunnen halen. Ze durven fouten te maken en leren daarvan. In feite nemen ze zelf de regie en voor velen blijkt dat een succesvolle route naar de top. 

In dit boek wordt uitgelegd wat zelfregulatie is, hoe het werkt en hoe je er zelf mee aan de slag kunt. Het boek is gebaseerd op onderzoek bij 12- tot 18-jarige sporttalenten, maar is eigenlijk relevant voor iedereen die efficiënter met zijn tijd om wil leren gaan! Het boek geeft antwoord op de vragen: Zijn er bepaalde eigenschappen die kunnen verklaren hoe sporttalenten het vaak voor elkaar krijgen om ook goed te presteren op school? Draagt sport bij aan de ontwikkeling van zelfregulatieve vaardigheden? Kunnen we met zelfregulatie voorspellen wie de top gaat halen? Kunnen we zelfregulatie herkennen en trainen? Hoe zit dat eigenlijk met de huidige digitale generatie van sporttalenten? Een must read om efficiënt met je tijd om te gaan en toch optimaal te presteren! Bekijk hier de recensie in NLCoach.