aanmelder.nl, eenvoudig evenementen organiseren

GO live 2: Duurzaam keramiek. Van oma's servies tot Cradle to Cradle-tegel

Hartelijk welkom op de registratiewebsite voor GO live!

Je kunt je hier aanmelden, deelnemersinformatie bekijken en routeinformatie inzien.

.

GO live 2: Duurzaam keramiek. Van oma's servies tot Cradle to Cradle-tegel

Datum: woensdag 5 oktober 2011

Keramiek is een essentieel onderdeel van ons alledaagse leven. We drinken eruit, we eten ervan, we zwemmen erin en we fietsen er dagelijks overheen. Variërend van oma’s servies tot het tegelwerk in de badkamer allemaal kennen we wel een stukje keramiek waar we ons hart aan hebben verpand. Keramiek gaat om meerdere redenen lang mee, maar hoe duurzaam is het materiaal nou eigenlijk?

Op woensdag 5 oktober nemen we een kijkje bij Nederlands bekendste en duurzaamste tegelfabrikant Koninklijke Mosa in Maastricht. Mosa is de eerste Cradle to Cradle gecertificeerde tegelproducent ter wereld en produceert zowel voor de nationale als de internationale markt. Naast een kijkje in het productieproces, komt ook het ontwerpteam van Mosa uitgebreid aan bod met hun kijk en kennis op het gebied van duurzaam ontwerpen en de toekomst van duurzame keramiek.

Naast Mosa zijn er ook zelfstandige ontwerpers die zich bezig houden met keramiek en duurzaamheid. Zo vertelt Vera Winthagen over haar project in Vietnam in samenwerking met TU Delft. Ze werkt aan een langlopend traject met als doel het verduurzamen van bedrijven die servies produceren. Daarbij is het herintroduceren van oude technieken en methodes belangrijk maar bijvoorbeeld ook op het verduurzamen van transport. Daarnaast komt Lonny van Ryswyck / AtelierNL aan het woord. Een ontwerpbureau dat letterlijk de klei onder haar voeten gebruikt om het te verwerken tot servies.

Ons bezoek aan Koninklijke Mosa staat in het teken van kennisuitwisseling. Wat kunnen wij als zelfstandige ontwerpers leren van een bedrijf als Mosa, en wat kan de rol zijn van de kleine ontwerper in het verduurzamingsproces? Tussen de programmaonderdelen door en tijdens de netwerkborrel is er voldoende tijd om vragen te stellen aan elkaar en aan de aanwezige ervaringsdeskundigen, waaronder ook Peter Oltheten van het ekwc. De dag wordt geleid door Femke Glas / Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) en ruimtelijk ontwerper Carmela Bogman.

Over GO live
GO live is het fysieke verlengstuk van de Groene Offerte, de website voor kennis, inspiratie en contacten op het gebied van duurzaam ontwerpen. De Groene Offerte draait sinds oktober 2010 en de community groeit gestaag. Sommige dingen kun je echter niet online. Wil je mensen uit dit netwerk leren kennen? Wil je presentaties van specialisten bijwonen, en een gesprek met ze aangaan? Wil je materialen, productie- of recycleprocessen met eigen ogen bekijken? Kom dan naar GO live.

Info

Datum: woensdag 5 oktober 2011
Tijd: 13.00 – 17.00 uur (inloop 12.45 uur)
Locatie: Mosa
Adres: Meerssenerweg 358
Plaats: Maastricht
Deelnemers: max 40 personen
Kosten: €7,50 (leden BNO en studenten €5)
Aanmelden uitsluitend via: aanmelder.nl/golive2

Meer informatie en updates:

www.groeneofferte.nl
#groeneofferte

aanwezigheidsregistratie
 aanwezigheidsregistratie