Versnellingsessies

1. Samen Beter voor Minder
Verhogen van de slagkracht van Achmea. Rendabele groei. Minder kosten. Meer tevreden klanten. En uiteindelijk ook minder medewerkers in de kolom. De Finance-, Risk & Compliance (FR&C)-kolom binnen Achmea wil hét voorbeeld zijn op gebied van kostenbesparing . En daarbij divisies maximaal helpen bij het winnen van klanten. De professionals van FR&C werken daarom hard aan het verhogen van hun impact, door kostenverlaging en tegelijkertijd kwaliteitverbetering van de dienstverlening.
Door Chris Figee & Marco Vet

2. Terugpakken van leiderschap in direct verzekeren (Centraal Beheer Achmea)
Flinke ambities, een stevige noodzaak en een kans om het tij te keren. Delen van de aanpak om weer onderscheidend en marktleider te zijn.
Door Rob Becker

3. Dimensioneren IT
Ketenmanagement IT beter afstemmen op elkaar, dubbele werkzaamheden voorkomen, efficiënter werken en beter presteren. Het doel hiervan is dat elke medewerker binnen IM&IT en Proces & Verandermanagement op de juiste plek zit, de juiste dingen doet samen met de juiste collega’s. En het jaarlijks meten hoe we het als organisatie doen ten opzichte van andere organisaties.
Door Michel Tanis

4. Closed books Leven komen op afstand van Achmea
De markt voor vermogensopbouw door levensverzekeraars is ingestort. We hebben veel portefeuilles waarop geen nieuwe productie binnenkomt: ‘closed books’. De portefeuilles slinken wel; door afkoop en overlijden. Dat doet de kosten per polis enorm stijgen. Tegelijk lopen onze verplichtingen aan klanten vaak nog tientallen jaren door. Het project Skiffle onderzocht de opties en vond die in het op afstand plaatsen van Achmea van deze portefeuilles. In deze sessie het waarom en het hoe.
Door Bianca Tetteroo

5. Programma Kwaliteit van zorg; gezondheidswinst meetbaar maken door samenwerking
Willen we in Nederland toegankelijke, betaalbare en doelmatige zorg voor de toekomst garanderen, dan moet er ook gestuurd worden op kwaliteit en uitkomst van de zorg. Achmea heeft de ambitie om samen met het zorgveld de komende jaren 40% van de zorg transparant te maken. Betere kwaliteit van zorg leidt tot effectievere en efficiëntere en duurzame zorg.
Door Robbert Huijsman

6. Hoe draagt Marktstrategie bij aan de versnelling van Achmea?
Aanpak, resultaten en effect van de afdeling Markt Strategie om de commerciële slagkracht van Achmea te vergroten.
Door Albert Spijkman.