Masterclasses voor ondernemers met groeiambities

Het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE) lanceert in samenwerking met Ernst & Young op maandag 8 oktober 2012 een nieuwe serie masterclasses ‘Growing Beyond’ voor ondernemers met groeiambities. Onder leiding van inspirerende sprekers delen gelijkgestemde ondernemers kennis, ervaringen, knelpunten en oplossingen onder meer op het gebied van groeistrategie, klantbereik en kostenconcurrentie. Ondernemers krijgen nieuwe impulsen om verdere groei en succes van hun bedrijf te realiseren.

Kennis en menselijk kapitaal belangrijke factoren voor groei van bedrijven

Vertrekpunt van deze reeks van zes masterclasses zijn succesfactoren voor groei van bedrijven. Aan bod komen onder meer de succesfactoren uit het groeimodel van Ernst & Young: klantbereik, operationele flexibiliteit, kostenconcurrentie en vertrouwen van stakeholders. Kijk hier voor dit model of meer informatie over de studie van Ernst & Young.

Elk onderwerp wordt benaderd vanuit de wetenschap en de ondernemerschapspraktijk. Een gerenommeerde hoogleraar belicht op basis van ‘state of the art’ inzichten de wetenschappelijke kant van het onderwerp, terwijl bekende ondernemers zoals Arko van Brakel, Hubert Deitmers, Harold Goddijn, Annemarie van Gaal en Michiel Muller, spreken over ‘keys to success’ op basis van hun praktijkervaring. In de bijeenkomsten werken de ondernemers opdrachten uit, waardoor een verdere verbinding wordt gemaakt tussen de onderwerpen van de masterclass en de eigen situatie en groeiambitie. De serie wordt afgesloten met een bijzondere masterclass over Corporate Responsibility van Alexander Rinnooy Kan en Jan Peter Balkenende.

De masterclasses zijn tevens onderdeel van het groeiprogramma FastForward Futures, waarin jong ondernemend talent aan de slag gaat bij een ondernemer en samen een ontwikkeltraject volgen. Menselijk kapitaal is een belangrijke succesfactor, zo blijkt uit onderzoek van ACE, maar het vinden en behouden van gekwalificeerd personeel blijkt voor bedrijven vaak een probleem. FastForward Futures biedt hierin een betrouwbare en duurzame oplossing.logo_black.jpg

FFF Logo.jpg

groepsbericht
 groepsbericht