Sprekers

Hubert Deitmers

Hubert Deitmers is mede-oprichter en mede-eigenaar van
Van den Ende & Deitmers.

Hubert Deitmers was tot begin 2005 lid van de Raad van Bestuur van Endemol, de grootste onafhankelijke aanbieder ter wereld van 'content' voor televisie en interactieve netwerken. Begin 1996 maakte hij zijn entree bij Endemol waar hij een doorslaggevende rol heeft gespeeld bij alle acquisities die het bedrijf heeft gedaan sinds de beursnotering, eind 1996. Hij was tevens verantwoordelijk voor Corprorate Development en Juridische Zaken.

Voorafgaand aan de jaren bij Endemol deed Hubert Deitmers ervaring op in de internationale venture capital wereld. Hij was werkzaam bij Atlas Venture en een van de initiatiefnemers van Solid Ventures, een venture capital maatschappij gericht op jonge Nederlandse ICT bedrijven.

Masterclass Growth Strategy op maandag 8 oktober 2012.

Prof. Peter Thompson

Onze internationale gast, Professor Peter Thompson, is sinds 2011 als hoogleraar Organisatie en Management verbonden aan Goizueta Business School in Atlanta USA. Daarvoor was hij voorzitter van het Departement Economie aan de Florida International University en gaf hij les aan de Carnegie Mellon University, de Universiteit van Houston, en het Monterey Institute of International Studies.

Zijn onderzoek, dat zowel theoretisch als empirisch werk omvat, heeft betrekking op diverse gebieden, waaronder endogene groeitheorie, de industrie evolutie, ondernemerschap, organisatorisch leren, en de medische besluitvorming. Voorafgaand aan zijn doctorale studies was Thompson als econoom voor de Britse regering voor vijf jaar gestationeerd in de Boliviaanse stad Santa Cruz de la Sierra.

Masterclass Growth Strategy op maandag 8 oktober 2012 (engelstalig).

Arko van Brakel

Arko van Brakel is Algemeen directeur van de Baak, eigenaar van Nieuwe Helden en mede-oprichter van EuroNet, PuntEDU en Jamby.

Arko van Brakel's missie in het leven is het stimuleren van ondernemerschap en innovatie. Hij is op kleine schaal actief als investeerder en is een veelgevraagd adviseur, spreker, trainer en coach en mag daarom met recht een serial enterpreneur worden genoemd. Hij heeft diverse ondernemingen opgericht of doorgestart en investeert in een aantal ondernemingen. Succesvolle en minder succesvolle. Soms te vroeg voor de markt. De rode draad in zijn ondernemersbestaan is echter duidelijk: vernieuwen en innoveren.

Masterclass Customer Reach op maandag 12 november 2012.

Prof. dr. Ruud Frambach

Ruud Frambach is hoogleraar marketing en afdelingshoofd aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Hij bekleedt deze functies sinds 2000. In 1993 behaalde hij een doctoraat in marketing aan de Koninklijke Universiteit van Brabant. Van 1992 tot 2000 was hij verbonden aan de afdeling Marketing van de KUB als aio en associate professor. Tussen 1995 en 2000 had hij ook een deeltijdfunctie aan de Universiteit van Gent.

Zijn belangrijkste onderzoeksgebieden zijn innovatie adoptie en marketing strategie. Zijn artikelen zijn gepubliceerd in International Journal of Research in Marketing, Journal of Marketing Research, Marketing Letters en Journal of Business Research. Ook is hij mede-auteur van verschillende boeken over marketing strategie.

Masterclass Customer Reach op maandag 12 november 2012.

Harold Goddijn

Harold Goddijn is een Nederlandse ondernemer en topman van navigatiebedrijf TomTom NV.

Harold Goddijn studeerde economie aan de Universiteit van Amsterdam. Nadat hij zijn carrière in 1984 was begonnen bij een investeringsmaatschappij genaamd Estex, richtte hij in 1989 het computerbedrijf Psion Nederland BV op als een gemeenschappelijke onderneming met Psion Plc. Het bedrijf werd de Europese hoofddistributeur voor Psion. Later werd hij aangesteld als managementdirecteur van Psion Computers Plc.

Tegelijkertijd met zijn activiteiten voor Psion begon hij met enkele vrienden uit zijn studietijd een tweede bedrijf in computerapparatuur, genaamd Palmtop. In 2001 verliet hij Psion om fulltime te gaan werken voor Palmtop, dat inmiddels was omgedoopt in TomTom NV, en de focus had gelegd op navigatieapparatuur. Tot op heden is Goddijn hier actief als CEO en voorzitter van de raad van bestuur.

Masterclass Cost Competitiveness op maandag 14 januari 2013.

Tom Groot

Tom Groot is hoogleraar Management Accounting aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast is hij hoofd van de afdeling Accounting en directeur van onderzoeksinstituut ARCA (Amsterdam Research Center in Accounting). Hij publiceert regelmatig in nationale en internationale tijdschriften over performance measurement and -judgment, management control en financieel management in commerciële bedrijven en non-profit organisaties.

Masterclass Cost Competitiveness op maandag 14 januari 2013.

Annemarie van Gaal

Annemarie van Gaal is een van de bekendste en succesvolste Nederlandse zakenvrouwen.

Annemarie van Gaal schopte het van alleenstaande moeder tot een succesvolle zakenvrouw, eerst in Rusland en vervolgens in Amsterdam als investeerder, belegger in vastgoed, eigenaar van een tijdschriftenuitgeverij en auteur van de bestsellers Succes (50.000 verkochte exemplaren) en Ambitie (20.000 verkochte exemplaren, inmiddels tweede druk in de winkel). Onlangs verscheen haar derde boek, Exit, alles wat je moet weten over scheiden.

Ze werkte mee aan financiële programma's als Dragons Den, Ten Einde Raad en Een dubbeltje op zijn kant. Ook heeft ze wekelijks columns in Het Financieele Dagblad en Margriet.

Masterclass Stakeholder Confidence op maandag 11 maart 2013

Arno Geurtsen

Arno Geurtsen is lid van het faculteitsbestuur van de Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Raboud Universiteit te Nijmegen.
Daarnaast is hij 1 dag per week verbonden aan het Zijlstra Center for Public Control and Governance van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Zijn onderzoek is gericht op reputatie- en stakeholdermanagement.
Ook is hij toezichthouder bij meerdere onderwijsinstellingen in het primair, voortgezet en mibbelbaar beroeps onderwijs. Tenslotte is hij bestuurslid van de Vereniging van Toezichthouders van Onderwijs Instellingen (VTOI)

Masterclass Stakeholder Confidence op maandag 11 maart 2013

Michiel Muller

Michiel Muller is een Nederlandse ondernemer en serial entrepreneur.

Michiel Muller bouwt op jonge leeftijd samen met oprichter Marc Schröder de onbemande benzineketen Tango uit tot een ongekend succes. Na de verkoop van Tango richt hij samen met Schröder Route Mobiel op, de concurrent van de ANWB Wegenwacht, en breekt daarmee wederom een markt open. Met Bieden en Wonen brengen ze vervolgens innovatie naar de woningmarkt door een online veilinghuis te starten.

Muller is tevens actief als investeerder. In 2011 participeert hij samen met het fonds van Skype-oprichter Zennström in Fashiolista.com, een snel groeiende social fashion community. Fashiolista.com is onlangs beloond met de award “Beste start-up 2011”. Als Top 100 marketeer won Muller vele marketingprijzen, wordt hij regelmatig gevraagd voor radio en tv-optredens en is hij onderscheiden met een Effie en een Accent. Muller is de schrijver van het boek “Ervaringen van een Serial Entrepreneur” dat door het publiek als ondernemersboek van het jaar 2010/11 werd gekozen.

Masterclass Operational Agility op maandag 13 mei 2013

Prof. dr. Hans Strikwerda

Prof. dr. Hans Strikwerda is hoogleraar organisatieleer en -verandering aan de Economische Faculteit van de Universiteit van Amsterdam en als consultant verbonden aan Nolan, Norton & Co, consultants op het gebied van strategie en organisatie.

Zijn specialisaties zijn corporate strategie, organisatieontwerp (concernvormen) en organisatieverandering en internal governance. Hij adviseert hierover grotere ondernemingen, en heeft dan ook ervaring met multinationale organisaties.

Strikwerda publiceert regelmatig over strategische ontwikkelingen, en over ontwikkelingen op het gebied van organisatievormen, verandering en leidinggeven. In november 2005 werd Prof. dr. Hans Strikwerda door het toonaangevende management blad Management Team verkozen tot machtigste consultant van Nederland.

Masterclass Operational Agility op maandag 13 mei 2013

Prof. dr. Alexander Rinnooy Kan

Alexander Rinnooy Kan is hoogleraar economie en bedrijfskunde aan de Univerisiteit van Amsterdam. Tot septemer 2012 was hij kroonlid en voorzitter van de Sociaal-Economische Raad.

Alexander Rinnooy Kan studeerde wiskunde in Leiden en econometrie in Amsterdam, werkte een jaar voor de Spectrum Encyclopedie (redacteur wiskunde) en drie jaar aan de universiteit Delft. In 1977 ging hij naar de Erasmus Universiteit Rotterdam waar hij in 1980 hoogleraar operationeel onderzoek werd, in 1983 directeur van het Econometrisch Instituut en in 1986 rector magnificus. Tussendoor bekleedde hij gasthoogleraarschappen in onder andere Californië (Berkeley) en Boston (MIT).

Na zijn voorzitterschap van VNO (vanaf 1991) en VNO-NCW (vanaf 1995) trad Rinnooy Kan in 1996 toe tot de raad van bestuur van bank/verzekeraar ING, een functie die hij tot juni 2006 bekleedde. Hij is sinds augustus 2006 kroonlid en voorzitter van de Sociaal-Economische Raad.

Masterclass Special Feature: Corporate Responsibilty op maandag 17 juni 2013. LET OP DEZE IS VERPLAATST NAAR 1 JULI, 17:00

Prof. dr. Jan Peter Balkenende

Prof. dr. Jan Peter Balkenende is partner bij Ernst & Young en hoogleraar Governance, Institutions and Internationalisation aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.Naast zijn werkkring bekleedde en bekleedt Balkenende diverse bestuurlijke functies. Hij ontving eredoctoraten van universiteiten in Boedapest, Tokio, Seoel en New York.

Jan Peter Balkenende studeerde economische en sociale geschiedenis en Nederlands recht aan de Vrije Universiteit. Hij promoveerde in 1992 aan deze universiteit op het proefschrift ‘Overheidsregelgeving en maatschappelijke organisaties’.

Balkenende was minister-president van 2002 tot 2010, en in die hoedanigheid voorzitter van de Europese Raad (tweede helft 2004) en voorzitter van het Innovatieplatform.

Masterclass Special Feature: Corporate Responsibilty op maandag 17 juni 2013. LET OP DEZE IS VERPLAATST NAAR 1 JULI, 17:00

registratie gasten evenement
 registratie gasten evenement