Na de succesvolle Mindset Experience in september 2019 hebben we James Nottingham opnieuw uitgenodigd om naar Nederland te komen. Zijn vertaling van het gedachtegoed van prof. Carol Dweck en zijn uitleg bij de Leerkuil die hij ontwikkelde, waren voor veel deelnemers verhelderend en inspirerend en de hoogtepunten van de dag. 

Onderzoek 

Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat onze hersenen continu veranderen als we leren en ervaringen opdoen, ons hele leven lang. Veel van deze onderzoeksuitkomsten kunnen we benutten voor de onderwijspraktijk, om leerprocessen, prestatiesen motivatie van leerlingen te verbeteren. De mindsettheorie van psychologe Carol Dweck verklaart de invloed van de overtuigingen die we hebben over intelligentie en talenten op ons leren.  

Growth Mindset Experience

Dit jaar kun je op woensdagmiddag 4 november alles te weten komen over De Leeruitdaging. Op donderdag 5 november gaan we dieper in op de Mindsettheorie en hoe je leerlingen kunt leren een growth mindset te hebben op de momenten dat ze denken dat ze de grenzen van hun kunnen hebben bereikt. Deze Experience biedt een interessant programma voor leraren/docenten, leidinggevenden, intern begeleiders in het primair en voortgezet onderwijs en het MBO. 

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren