Jos Bölte: innoveren, veranderen en blijven verrassen

Met bar-bistro Joseph en Josephines cocktails, wines and bites boekte hij dubbel horecasucces in Hoofddorp. Nadat ze goede dingen over hem hadden gehoord en ook bij hem hadden gegeten en gedronken aan de Hoofdvaart, hadden de eigenaren van één van de grootste jachthavens aan de Westeinderplas begin dit jaar een verzoek voor Jos. ’Iets beginnen’ in de ter ziele gegane horecazaak ’Dragt’ op hun terrein. Jos stapte er in. Medio mei ging Joseph aan de Poel open. Een Joseph en een Josephines ineen: zo kun je het restaurant in Aalsmeer het beste noemen. Maar wel met een groot terras.

Het was een unieke kans. Jos heeft zich zelf de afgelopen jaren de eigenschap aangeleerd om kansen te ontdekken. Dat begon al in 2008 toen de Bar Bistro uit een faillissement kon overnemen. Hoofddorp was altijd een lastig horeca-dorp. Er was weinig echt goed en leuks te doen. Het gevoel van ‘een lekker avondje uit’ was ver te zoeken. Met Bar Bistro Joseph is hij een totaal andere weg ingeslagen. In 2013 kwam Jos met een nieuw concept: ‘Josephines’. Daarmee specialiseerde Jos zich in cocktails, wijnen en de Aziatische keuken.

In deze tijd moet je anders zijn dan anderen, stelt Jos. De toekomst van de horeca ligt in het innoveren, veranderen en blijven verrassen. Kansen creëren is het belangrijkste ingrediënt voor de huidige horeca ondernemer. Een eigen ‘merk’ bouwen. En als je dat doet vanuit je eigen unieke persoonlijkheid zet je iets neer wat authentiek is. En dat kunnen de gasten alleen maar waarderen.

Jos Bölte, horecaondernemer

draaiboeksoftware
 draaiboeksoftware