Als je niets probeert, wordt het nooit wat

Zijn carrière begon als tennisleraar, inmiddels houdt hij zich bezig met ballenbakken, kinderopvang en ander kinderplezier. En dat hem dat goed af gaat blijkt uit het feit dat er dagelijks zo’n duizend kinderen bij hem over de vloer komen. Of om te spelen, of in de buitenschoolse opvang, in de zwemschool of om een pannenkoek te eten. Bij de buitenschoolse opvang is er een combinatie van bewegen en sport. Daarmee wordt ook een brug geslagen tussen spelen en leren. Zonder dat de kinderen er erg in hebben leren ze spelenderwijs. Het is algemeen bekend dat kinderen vaak te dik zijn, door het spelen zijn ze aan het bewegen. En ze leren met elkaar samen te werken.

Het pedagogische aspect komt oorspronkelijk uit Scandinavië.

“Ik geloof er heilig in onderscheidend te zijn”, stelt Arco. “En een beetje creatief. Het Speelkasteel, een grote binnen speeltuin, is ontstaan omdat wij iets anders moesten verzinnen voor een tennisbaan die niet rendabel was. We hebben hier een oppervlakte van 10.000 m2 tot onze beschikking, dus we konden onze gang gaan. Alles draait hier om het kind. Het gaat tot nu toe best goed. ook al hebben we jaarlijks een flinke uitstroom in het kinderdagverblijf. Want als ze 4 zijn gaan ze naar school….

Elke leeftijd vindt hier iets van zijn gading. We zijn nu ook ruimte aan het creëren voor 9-jarigen. Die willen hun eigen ding doen. Het is wel elke keer weer een uitdaging en afwachten hoe het uitpakt. Maar inmiddels weten we gelukkig wel zo’n beetje hoe het moet.”

Arco Koot, directeur Speelkasteel / Happy Kids

registratiebalie
 registratiebalie