Het zijn niet de gouden kranen, maar de gouden handen

Royal Van Lent Shipyard is sinds 1849 gevestigd op het karakteristieke Kaag-eiland, dat landelijke bekendheid geniet als watersportcentrum. Het bedrijf is gespecialiseerd in het bouwen van zeewaardige luxe motorjachten met een lengte van 40 tot 100 meter en een breedte van 14 meter! De luxe motorjachten worden onder de naam Feadship (samenwerking met Koninklijke de Vries in Aalsmeer) gebouwd voor een wereldwijde klantenkring. Feadship is internationaal marktleider en loopt voorop op het gebied van innovatie, technologie en design. Tegelijkertijd heeft Royal Van Lent het karakter behouden van een familiebedrijf. Er is een grote verbondenheid tussen de medewerkers en de werf.  Sinds juni 2001 draagt zij het predicaat Koninklijk vanwege haar uitmuntende reputatie op onder meer zakelijk maar ook sociaal gebied.

Met bijna 1500 medewerkers is Feadship de grootste jachtwerf ter wereld. Voor wat betreft de werf op Kaag-eiland gaan er dagelijks zo’n 300 medewerkers met de pont naar hun werk. Want er wonen er maar 3 op het eiland…. Het is dus ’s ochtends en aan het eind van de middag een drukte van belang op het pontje, de enige verbinding tussen Haarlemmermeer en het eiland. Generaties vakmanschap is hier dagelijks aan het werk.

Dick is inmiddels de 5e generatie die aan het roer staat van dit prachtige bedrijf dat Nederland op het gebied van jachtbouw op de kaart heeft gezet.

Dick van Lent, directeur Royal Van Lent Shipyard

registratiebalie
 registratiebalie