In het ritme blijven met 32 nationaliteiten en 4 tijdzone’s

Paul is verantwoordelijk voor de wereldwijde klantenservice organisatie binnen Plantronics en tevens verantwoordelijk voor de Europe en Africa Operations. Hij is een geboren Amsterdammer en is muzikant in zijn vrije tijd. Hij is drummer.

In zijn rol binnen Global Customer Care managed hij after sales en support voor Plantronics wereldwijd wat onder andere inhoudt de garantie, omruil en aftersales afhandeling in 18 talen. Hij geeft leiding aan een team van 200 mensen met 32 nationaliteiten in 8 landen. “Beating the drums international”, stelt Paul. “Het is beslist een uitdaging om met al die culturen samen te werken, ook al spreekt iedereen Engels. Kijk alleen maar naar het bedrijfsrestaurant. Lang niet iedereen vindt een boterham met hagelslag lekker…. Die cultuurverschillen zie je ook bij het nieuwe werken. De één zit graag thuis aan de keukentafel, de ander wil liever een eigen plek. En er is ook een groot verschil tussen zaken met bijvoorbeeld een Mexicaan of een Belg. Maar het maakt het werken wel ontzettend boeiend.”

Paul heeft een enorme ervaring met inkoop, uitbesteding, logistiek en klantenservice. Voordat hij bij Plantronics werkte heeft hij vergelijkbare functies bekleed bij Apple, Unisys en Nike. “Allemaal verschillende bedrijven waar ik ook verschillende functies heb bekleed. Toen ik bij Apple werkte was het bedrijf nauwelijks bekend. Dat kun je je nu haast niet voorstellen. Bij Nike werd vreemd gekeken als je gewone schoenen droeg.  Ik heb wel altijd mijn eigen grenzen verlegd door steeds bij verschillende bedrijven te gaan werken. En ik heb er nog nooit één seconde spijt van gehad.”

Paul van den Berg, Vice President of Global Customer Care Plantronics

registratiebalie
 registratiebalie