Hackastory Hackathon 

Op donderdag 23 en vrijdag 24 mei vindt binnen de Hogeschool Rotterdam de allereerste Hackastory Hackathon plaats: een tweedaagse inspirerend event waar de disciplines communicatie, design, ICT, techniek en zorg in multidisciplinaire teams met elkaar samenwerken om zo tot nieuwe ideeën te komen en mooie verhalen te vertellen over de technische innovaties binnen ons techniekdomein.

Vraagstuk
Je gaat aan de slag met een technisch vraagstuk in de zorg: hoe ziet de nabije toekomst eruit, waar sociale robots ons ondersteunen in de (geestelijke) zorg? En welke problemen kunnen worden opgelost met robot-producten? In de pressure cooker kom je met andere studenten tot een nieuw idee, bouw je aan je eigen prototype en vertel je een interactief verhaal. Je gaat aan de slag onder leiding van een professioneel Hackastory team. Donderdag ben je een hele dag aan het werk (tot begin van de avond) en vrijdag rond je om 15:30 af. 

Verschillende expertises
Bij de Hackastory Hackathon staat niet alleen het programmeren en prototypen centraal. Met je team bedenk je een nieuw concept, leer je werken met design thinking en vertel je het verhaal van de potentie van de sociale robot in de zorg. Jij als toekomstig zorg-, design-, communicatie- of techniekprofessional zet jouw expertise in binnen dit vraagstuk. De co-creatie tussen de verschillende expertises wordt tijdens het event aangevuld met een inhoudelijke expert. Je leert veel van je mede-studenten én mooi meegenomen: het staat goed op je CV!

Wil je graag deel uitmaken van een van de interdisciplinaire teams en werken aan een nieuw gaaf idee? Meld je aan op de aanmeldpagina! Let op: er is een beperkt aantal plekken beschikbaar!