Ben jij die creatieveling die het gaaf vindt om ook bezig te zijn met inhoud? Wil jij jezelf op een inspirerende manier uitdagen door een team te vormen met programmeurs, techniekexperts, communicatiemensen en zorgprofessionals om samen een ‘verhaal’ interactief te maken? Meld je dan aan voor de Hackastory Hackathon!

We zien dat robotica steeds meer is verweven in ons dagelijks leven en we raken langzaamaan steeds meer gewend aan die vriendelijke sidekick in ons huis: de sociale robot. Denk aan de stofzuigrobot Roomba, de slimme thermostaat Nest of Toon, Google Home, Alexa of Jibo. Al vaak helpen sociale robots ons dagelijks. Je gaat daarom aan de slag met een technisch vraagstuk in de zorg: hoe ziet de nabije toekomst eruit, waar sociale robots ons ondersteunen in de (geestelijke) zorg? En welke problemen kunnen worden opgelost met robot-producten?
 
In de pressure cooker kom je met je teamgenoten tot een nieuw idee, bouw je aan je eigen prototype robot en vertel je een interactief verhaal. Jij als toekomstig designprofessional zet jouw expertise in op het gebied van (interaction) design en prototyping. De co-creatie tussen de verschillende expertises wordt tijdens het event aangevuld met een inhoudelijke expert