De zorg verandert. Patiënten en cliënten blijven langer thuis en de zorg verplaatst zich van de eerste naar de tweedelijns zorg en naar de wijk. Ook de vergrijzing heeft gevolgen voor de zorg. Daarnaast zijn de technologische ontwikkelingen de afgelopen jaren hard gegaan en dit zal de komende jaren alleen maar toenemen. Technologie kan bijvoorbeeld helpen om thuis diagnoses te stellen, informatie te vergaren en te interpreteren en de zorgverlening te ondersteunen. Deze ontwikkelingen hebben gevolgen voor de uitvoering van de zorgberoepen.

Bij de Hackastory Hackathon wordt ICT en techniek gekoppeld aan de behoeften die spelen in de zorg. Bij een Hackastory staat niet het programmeren centraal, maar ook het bedenken van een goed concept. Je leert werken met design thinking, ontwerpt samen een prototype robot en vertelt het verhaal van de potentie van de sociale robot in de zorg.

Jij als toekomstig zorgprofessional zet jouw expertise in op het gebied van de gezondheidszorg. Jij weet wat er speelt in het vakgebied en wat de behoeften zijn.

De co-creatie tussen de verschillende expertises wordt tijdens het event aangevuld met een inhoudelijke expert.