Handelsmissie naar China

Bent u een MKB-er die overweegt zaken te doen in China? En bent u actief in de Food and Beverages industry of de Creative Industry? En wilt u met eigen ogen de mogelijkheden bekijken? Kom dan mee met de handelsmissie naar China en bezoek de grootste internationale import expo: Chinese International Import Expo (CIIE) in Shanghai. Samen met The Hague Business Agency verkent u de Chinese markt, het land en haar cultuur.  U neemt deel aan diverse matchmaking evenementen en wordt geïntroduceerd bij Chinees-Nederlandse netwerken, lokale overheden en relevante Chinese bedrijven.

Zakendoen in China

China is hot! Steeds meer Nederlandse bedrijven ontdekken China en realiseren zich dat China in sneltreinvaart kansen biedt. Met 1,4 miljard inwoners biedt China een enorme markt voor Nederlandse bedrijven. De Chinese economie is in een nieuwe fase beland, waarbij de consumptie van producten iedere dag stijgt. Binnen de Europese Unie is Nederland al tien jaar lang China’s tweede handelspartner, met een alsmaar groeiende vraag naar Nederlandse producten vanuit China.

In november 2018 nam Jeroen van Ditmarsch, mede-oprichter van de Haagse bierbrouwer Kompaan, deel aan de handelsmissie naar China. Klik hier om het video-interview te bekijken waarin hij zijn ervaringen deelt en waarom hij Haagse MKB-bedrijven aanraadt komende november mee te gaan.

Voor wie is deze handelsmissie bedoeld?

Deze handelsmissie is bedoeld voor alle Haagse MKB-bedrijven die de Chinese markt willen verkennen en actief zijn in Food and Beverages industry of de Creative Industry. Internationale ervaring om op de handelsmissie mee te gaan is niet vereist.

Wat wij u bieden:

  • Een stevig podium om uw bedrijf te presenteren in China
  • Ingang bij de overheid en persoonlijke afspraken met potentiële Chinese bedrijven en zakenpartners
  • Diverse waardevolle netwerkmomenten, waaronder zakelijke diners en recepties
  • De mogelijkheid om eigen afspraken in China te combineren met deelname aan het programma
  • Inzicht in uw zakelijke kansen en mogelijkheden in China

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is essentieel om zoveel mogelijk profijt te hebben van deze handelsmissie, ongeacht uw mate van ervaring met zakendoen in China of elders in de wereld. Daarom organiseren wij verschillende workshops rondom de thema’s:

  • Zakendoen in China
  • Juridische zaken
  • Interculturele communicatie

De inhoud van deze workshops wordt mede bepaald door de behoefte van de delegatiedeelnemers.

Programma in China

Tijdens de missie maakt u kennis met potentiële zakenpartners, overheidsorganisaties en verschillende inspirerende Chinese bedrijven. U krijgt een realistisch beeld van de kansen op de Chinese markt en het afzetpotentieel. U bezoekt de steden Shanghai en Nanjing (programma A) of Shanghai, Nanjing en Qingdao (programma B ). Ook bezoekt u de CIIE en neemt u deel aan collectieve netwerkevenementen zoals seminars, workshops, bedrijfsbezoeken, lunches en diners. Zie hier het voorlopige programma.

Follow up

Na de handelsmissie helpen wij u graag met de opvolging en het benutten van de geboden kansen. Wij kunnen u begeleiden bij de eerst samenwerking of het opstellen van een contract of businessplan en adviseren op cultureel niveau.

Deelname

Deelname aan deze handelsmissie is gratis. U betaalt slechts de reis- en verblijfkosten, de kosten voor eventuele tolken en de kosten voor individueel lokaal vervoer. Naar schatting bedragen de totale kosten voor reis en verblijf ongeveer 2.500 euro. U kunt zich tot 16 september 2019 aanmelden.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Daisy Tjin A Lien, International Business Advisor China bij The Hague Business Agency.

E-mail: D.TjinALien@thehague.com.

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren