Get ready for Germany!

 

Wie zich verdiept in de culturele verschillen tussen Nederland en Duitsland, zal zich verbazen over de verschillen. Volgens ingewijden ‘komen we echt van verschillende planeten’.

De recht-door-zee-houding van veel Nederlandse ondernemers wordt zeker in het traditionele Zuid-Duitsland niet altijd in dezelfde mate gewaardeerd. Een aanpassing van de salespitch is dus wel het minste dat een ondernemer qua voorbereiding kan doen. Duitsers zijn echter wel enorm onder de indruk van de Nederlandse openheid en de wil om kennis te delen. Daar ligt dus een kans om op voort te bouwen.

Een goede voorbereiding is het halve werk, dus Get ready for Germany!

 

Voorbereiding essentieel: Zukunft Deutschland

Wij begrijpen dat het betreden van nieuwe markten uitdagend is omdat elke nieuwe markt zijn eigen karakteristieken en dynamiek kent. Om u als deelnemer het maximale rendement uit deze missie te kunnen laten halen, bieden we in samenwerking met De Haagse Hogeschool (HHS) een uitgebreid voorbereidingsprogramma aan.

De HHS heeft met haar ‘Zukunft Deutschland’ i.s.m. het de Duits-Nederlandse HandelskamerDuitsland Instituut Amsterdam en het Goethe-Institut een programma gericht op zaken doen met en in Duitsland. Tijdens een voorbereidingsbijeenkomst – die tweemaal plaatsvindt – hoort u meer over de do’s & don’ts bij het betreden van de Zuid-Duitse markt. Experts geven u inzicht in de Duitse manier van zakendoen, bekende valkuilen en geven u concrete aanwijzingen en tips.

​De eerste bijeenkomst vond plaats op maandagmiddag 27 maart vanaf 16:00u op de Haagse Hogeschool. Mogelijk wordt in de loop van april nog een tweede bijeenkomst georganiseerd. Wij nemen daarover t.z.t. contact op met de ingeschreven deelnemers.

 

Maatwerk

Vanzelfsprekend bieden we al onze deelnemers via een matchingsysteem de mogelijkheid om in contact te komen met potentiële partners in München en Stuttgart. Op basis van een persoonlijke intake van ons met u helpen wij u samen met het netwerk van Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) in Duitsland bij het identificeren en benaderen van deze partners.

Voorafgaand aan de missie kunnen we bovendien voor een selecte groep van maximaal 15 ondernemers voorbereiding op maat aanbieden. Studenten van de studies Commerciële Economie (CE), International Business & Management (IBMS) en van European Studies (ES) werken onder begeleiding van hun docenten één-op-één voor ondernemers aan een op maat gemaakte marktscan met strategisch advies voor Zuid-Duitsland. Ben u hierin geïnteresseerd, vergeet dan bij inschrijving niet om uw belangstelling kenbaar te maken.

[update, 29 maart]: De pool aan beschikbare studenten voor dit maatwerk is helaas uitgeput. We kunnen daardoor helaas niet langer maatwerk aanbieden.

Meer weten? Neem contact met ons op!