Heijmans Sales Conference 2017: De Hand van Heijmans

Heijmans Sales Conference 2017: De Hand van Heijmans

Na de middagpauze vinden er drie workshoprondes plaats. Hieronder vind je meer informatie over de inhoud en doel van elke workshop. 


De Hand van Heijmans  *Verplichte workshop 

Tijdens de sales conference laten we je kennismaken met de Hand van Heijmans. Onder die naam lanceren we een website, video en powerpointpresentatie. Aan de hand van vijfentwintig concrete projecten laten we zien waar Heijmans voor staat. De Hand van Heijmans gaat ook jou helpen. Met de powerpointpresentatie en video overtuig je externe partijen van onze kennis, kracht en kwaliteit. Voortaan bespaar je jezelf een tijdrovende zoektocht naar materiaal. Hand erop.

Door: Gijs van den Broek, Marieke Swinkels-Verstappen en Peter van der Gugten


Overige workshops  *Vrije keuze

1.Succesvol tenderen begint bij de klant!

Over de integratie van Commercie en Verwerving in de ontdekkingstocht naar de -werkelijke- klantbehoefte en de wijze waarop we hieraan invulling geven vanuit onze klant- en projectkennis.
Waar voorheen een estafettestokje werd doorgegeven van commercie naar tendermanagement, is er steeds meer behoefte om deze activiteiten te combineren. Tenderteams zoeken meer interactie met de klant, commerciële managers geven meer input op de plannen. Een prima trend die echter nog verder verstevigd kan worden. Op weg naar meer succes in de salesfunnel!

Door: Marco San Gioirgi en Eric van Avendonk


2.Messi traint elke dag... Toppers binnen commercie ook!

Vaak kunnen we heel goed vertellen wat we als Heijmans kunnen en doen. Maar lukt het ook om de echte klantwaarde op tafel te krijgen? Dan moet je immers meer doen dan een overtuigend verhaal vertellen. Op zoek naar de perfecte balans tussen pitch en open vraag. Zin om te ontdekken wat jij in huis hebt en hoe jij naar een ‘next level’ komt? Schrijf je dan in voor deze actieve workshop.

Door: Jeanette Wijnhoven en Henk Elich (externe trainer en trainingsacteur)


3. Winnen op klantrelatie. Hoe doe je dat eigenlijk? 

Vaak denken we dat we goede klantrelaties hebben. Maar is dat eigenlijk wel zo? En waar meet je dat aan af? Eigenlijk zouden we pas tevreden moeten zijn als de klant zijn opgave het liefst 1 op 1 aan ons zou gunnen. Wat zijn je kansen om van deze droom werkelijkheid te maken?  

Door: Marc de Vreede


4. Help, een conflict! Wat kun je vanuit je commerciële rol betekenen?

Je komt het allemaal wel eens tegen: er zijn problemen binnen projecten. Hoe ontdek je tijdig wat er speelt, welke rol kun je als commerciant vervullen zonder betweterig of bemoeizuchtig over te komen? Gevraagd of ongevraagd. Want we hebben samen belang om richting oplossingen te bewegen. Hard op de inhoud, zacht op de (klant)relatie. In deze workshop krijg je praktische tips en delen we ervaringen en inzichten. Vanuit verschillende perspectieven, van binnen en buiten Heijmans.

Door: Ine Frings en Maarten Leurdijk


5. Hoe bouw je succesvolle partnerships?

Echte toegevoegde waarde voor de klant valt of staat vaak met ons vermogen om win-win relaties met onze partners te bouwen. Maar vanzelfsprekend is dat niet. Waarom zijn sommige samenwerkingsverbanden succesvol en andere niet? Wat is het geheim achter het Nationaal Militair Museum en wat kunnen we leren van de samenwerking met CSU bij BeSense? Hoe komt het dat BMW zo enthousiast is over onze samenwerking bij het Timmerhuis? 
In deze workshop wordt je meegenomen voor een boeiende reis ‘Samenwerken in de praktijk’, praktisch doorspekt met ervaringen uit de eigen werkpraktijk.

Door: Ton Fleuren


6. De marktvisie en leading principles

Een jaar geleden ondertekende Heijmans de zogenaamde Leading Principles en de Marktvisie. Daarmee verplichtten we ons – samen met vele opdrachtgevers en opdrachtnemers – om de verhoudingen in de bouwsector te verbeteren en als ‘bouwers van Nederland’ betrouwbaar, aanspreekbaar en inspirerend te zijn. Maar hoe kunnen we daar vanuit onze commerciële rol nu praktisch invulling aan geven? En welke obstakels moeten we dan uit de weg ruimen?

Door: Heleen Herbert en Dick Laheij


7. Hoe verkoop ik een standaardproduct als een uniek concept… met een tevreden klant? 

Iedereen heeft de behoefte om uniek te zijn. Ook onze klanten. Maar als het ons lukt om onze standaardproducten te laten aansluiten bij de klantwaarden, dan hoeven we geen uniek concept te leveren voor een tevreden klant. Het Heijmans Huismerk is daarvan een prachtig voorbeeld. En met 1000 opgeleverde woningen in 4 jaar hèt bewijs dat conceptuele bouw renderend kan zijn. Hoe goed ken jij de klantwaardes van jouw klant? En waar liggen de kansen om in jouw deel van de business verder te standaardiseren? Praktische tips en inspiratie uit de praktijk helpen je verder op weg. 

Door: Frits Lely


8.  Ken je klant. It's all in the game!

Hoe goed weet jij eigenlijk wat we allemaal bij onze klanten hebben gedaan en (gaan) doen? In deze workshop dagen we je uit om de strijd aan te gaan met je collega’s. Wie heeft de meeste knowhow van onze klanten? Wie weet het best wat wij als Heijmans kunnen en doen? En lukt het je om je collega’s uit andere bedrijfsonderdelen te benutten? In een spelvariant word je op de proef gesteld. Doel van de workshop is het verdiepen en verbreden van je parate kennis. Onmisbaar in je rol als ambassadeur van ons bedrijf. 

Door: Rens Wulms


9. Laat je uitstraling voor je werken. Kleren maken de man / vrouw!

Al in de eerste 7 seconden van een ontmoeting vormt een ander zich een beeld van jou. Kom je wel over hoe je denkt over te komen? Kleding is een krachtig communicatiemiddel waarmee je je IMPACT op anderen kunt vergroten. Met hoe je eruit ziet, zend je non-verbaal een boodschap uit. In deze interactieve workshop leer je de geheimen van ‘Kleding als Taal’ en krijg je praktische tips waarmee jij je gunfactor kunt versterken.

Door: Karin Frensch (externe imagostylist)

10. Collegetour met Ton Hillen

Ben je benieuwd naar de ervaringen van onze nieuwe CEO? En zou je meer inzicht willen krijgen in de zaken die hoog op zijn agenda staan, waar hij enthousiast over is of waar hij zich zorgen over maakt? Durf te vragen. Over zijn visie op de positionering van ons bedrijf, ons imago en onze commerciële doelen en activiteiten. In een setting die je wellicht kent van het tv-programma Collegetour, is er alle ruimte om een persoonlijk gesprek te voeren. Hoe beter de vragen, hoe meer inzicht. Net als in gesprek met een klant…  

11. Collegetour met Ruud Majenburg
 
In april van dit jaar werd Ruud Majenburg benoemd als lid van onze Raad van Bestuur met een focus op Infra. Ben je benieuwd naar zijn bevindingen? Zou je meer willen weten over zijn visie op commercie? Of over de kernwaarden die hij introduceerde en hoe je die betekenis kunt geven binnen je eigen rol? Durf te vragen. Over zijn visie op commercie, de ervaring die hij meeneemt uit vorige werkomgevingen en over de zaken die ons te doen staan. In een setting die je wellicht kent van het tv-programma Collegetour, is er alle ruimte om een persoonlijk gesprek te voeren. Hoe beter de vragen, hoe meer inzicht. Net als in gesprek met een klant…  
 
 

 

evenementen software
 evenementen software