ROV komt naar u toe - Metropoolregio Rotterdam Den Haag

ROV komt naar u toe - Metropoolregio Rotterdam Den Haag

'Het ROV komt naar u toe'

Inschrijven is helaas niet meer mogelijk

Woensdag 11 oktober 2017

Van 13.30 tot 19.30 uur

Locatie: Humanity House, Prinsegracht 8, 2512 GA Den Haag

Kom op de fiets en laat deze gratis nakijken in de mobiele werkplaats!

Humanity House is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Neem tram 2, 3, 4 of 6 vanaf Den Haag CS (halte Grote Marktstraat) of tram 16 of 17 vanaf Den Haag HS (halte Centrum, 7 minuten lopen via Grote Markstraat)

Toch met de auto? Parkeren kan in garages City Parking (QParc) of Lutherse Burgwal


ROV Zuid-Holland nodigt u van harte uit voor dé verkeersveiligheidsbijeenkomst voor de metropoolregio Rotterdam Den Haag. Het programma is inmiddels bekend. Het belooft wederom een boeiend en een interactieve bijeenkomst te worden met inspirerende gastsprekers.

De bijeenkomst staat dit jaar geheel in het teken van fietsen en veiligheid en is bedoeld voor bestuurders, ambtenaren, scholen, (verkeers)ouders, ondernemers, handhavers, experts…Kortom iedereen die (samen) werkt aan verkeersveiligheid en dit ook een warm hart toedraagt. Leer uw regionale partners (nog) beter kennen en deel uw kennis en ervaring!

 

Programma:

13.30 uur Inloop

14.00 uur Opening bijeenkomst door dagvoorzitters en verkeersveiligheidsambassadeurs Hans van Lith (wethouder Hellevoetsluis) en Bram Meijer (wethouder Westland)

14.30 uur Interactieve tafelsessies over fietsen en veiligheid:

“Doortrappen! Een handreiking voor fietsen en ouder worden” door Renske Bouwknegt (Ideate): De ene ‘doortrapper' fietst graag en wil dat blijven doen, ook al wordt het lijf strammer en het reactievermogen minder. De andere doortrapper is al lang afgestapt maar kan, met de nodige begeleiding en motivatie, eigenlijk nog prima met de fiets op pad. Renske Bouwknegt ‘onderzoekt’ met u hoe oudere fietsers in de Metropoolregio veilig kunnen (blijven) fietsen en welke lokale partners daarvoor nodig zijn.

“Speed-pedelec, stimuleren of ontmoedigen?” door Johan Diepens en Babet Hendriks (Mobycon): Decennialang konden we een eenduidige definitie geven van de fiets. De afgelopen tien jaar is de diversiteit echter snel toegenomen. De e-bike, elektrische bakfiets en, sinds kort, de speed-pedelec zijn goede voorbeelden. Het is bemoedigend dat de populariteit van ‘de fiets’ toeneemt maar de variëteit in snelheid en breedte heeft ook invloed op de verkeersveiligheid. Tijd voor een debat! Wat is uw standpunt ten aanzien het gebruik van de speed-pedelec en andere ‘fiets-achtigen’? Stimuleren, ontmoedigen of een gulden middenweg?

“Veilig op de fiets naar school! Cultureel erfgoed?” door Fietsersbond en diverse schooldirecteuren: Als verkeersveiligheidspartners zijn we trots op de kinderen in Nederland die dagelijks naar school fietsen. Het fietsen is onderdeel van onze cultuur. We zouden ons er meer bewust moeten zijn van hoe bijzonder dit is. Eigenlijk is het ‘cultureel erfgoed’ dat we moeten onderhouden. Samen met enkele basisschooldirecteuren uit de metropoolregio, laten we zien hoe we dat doen.

 

16.00 uur Pauze met mogelijkheid tot netwerken en diverse activiteiten, zoals:

De Veilig Verkeer Kennisquiz: test uw actuele kennis op het gebied van verkeer en veiligheid.

‘Ik maak een punt van nul verkeersslachtoffers’: neem uw persoonlijke verkeersveiligheidsboodschap op en deel deze met uw verkeersveiligheidspartners.

 

17.00 uur Vervolg Interactieve tafelsessies over fietsen en veiligheid

18.00 uur Diner

19.30 uur Einde bijeenkomst

 

Deelname is kosteloos. Maak een punt van nul verkeersslachtoffers. Doe mee en schrijf u nu in!

Kent u iemand voor wie deze bijeenkomst ook interessant is? Stuur deze uitnodiging gerust door via het aanmeldformulier!

 

eventwebsite
 eventwebsite