Save the date

Cursus (voor AIOS Neurochirurgie)

'Decompressie en stabilisatie van de wervelkolom'

Dinsdag 8 en woensdag 9 maart 2022
UMCG 

Deze tiende dissectiecursus bestemd voor neurochirurgische assistenten in opleiding wordt georganiseerd in het UMCG. De cursus is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met verschillende neurochirurgen die de spinale chirurgie tot hun specifieke aandachtsgebied hebben. Zowel de cervicale, de thoracale als de lumbale wervelkolom staan op het programma.

De cursisten (12) worden in groepen van twee ingedeeld. Per tweetal worden de verschillende technieken geoefend op een eigen kadaver. Deze zijn geprepareerd volgens de Thielse methode. Een unieke preservatietechniek waarbij een sterk verbeterde nabootsing van de levende situatie wordt verkregen. 

De cursus duurt twee dagen en is door de Nederlandse Vereniging van Neurochirurgen verplicht gesteld voor assistenten neurochirurgie in opleiding. Door de ruim bemeten dissectietijd kunnen de verschillende operatieve benaderingen en hun ‘pitfalls’ uitgebreid worden geoefend.
 
Mede door de beperkte groepsgrootte en het gebruik van speciaal gepreserveerde kadavers zullen de docenten optimaal in staat zijn u de benodigde vaardigheden aan te leren.
 
Wij nodigen u van harte uit deze instructieve dagen met ons mee te maken.
 
Jos M.A. Kuijlen en Maarten H. Coppes

Voor meer informatie en plaatsing op onze geïnteresseerdenlijst: stuur een mail naar d.l.hoogvliet@umcg.nl

Wilt u deze digitale uitnodigingen van het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden niet meer ontvangen? Stuur ons een e-mail en wij verwijderen u van de verzendlijst.

Copyright © 2021 Wenckebach Instituut, all rights reserved