Energietransitie seminar 2019

Energietransitie seminar 2019

17 oktober 2019

13:30 - 14:00

Ontvangst

14:00 - 14:15

Welkom door de IA Groep & dagvoorzitter Frans Miggelbrink

14:15 - 14:45

Radjes Mongroe | Engie

Radjes Mangroe (MSc Electrical Engineering) is al ruim 20 jaar werkzaam binnen ENGIE en heeft diverse functies behartigd; van de energie divisie als manager van diverse energiecentrales tot de wereldwijde energie handelsafdeling. Momenteel is Radjes Chief Sustainability Officer en daarmee verantwoordelijk voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen van ENGIE.

Radjes heeft door zijn ervaring op diverse vlakken een zeer brede blik op de energie behoefte, beschikbaarheid van dragers en opslag systemen en het politieke en maatschappelijke spel waar deze aan onderhevig is. Dit zal ook het onderwerp van Radjes presentatie zijn.

14:45 - 15:15

Maarten van Riet | Qirion

Maarten van Riet (MSc Electrical Engineering) startte zijn carrière 40 jaar geleden bij de PGEM, een bedrijf wat de meeste zullen kennen als het huidige Alliander.

Maarten heeft gewerkt als projectmanager voor grote 50 en 150kV grids, sinds 1994 is hij manager R&D binnen Alliander. Zijn kennis over grids, elektrotechnische componenten als kabels, transformatoren en schakel,  beveiligingsequipment en automatiseren geven hem de bijnaam “Willie Wortel van Alliander”.

Maarten is in 2016 genomineerd met de Hidden Nijland Rede, De Hidde Nijland rede wordt elke 4 jaar uitgesproken door een persoon die zijn sporen in de elektrische energietechniek verdiend heeft.
Maarten zal ingaan op de visie van Alliander over het oplossen van toekomstige energievraagstukken. 

15:15 - 15:45

Arjen Jongepier | Enduris

Arjen Jongepier, in 1989 afgestudeerd ingenieur in energievoorzieningssystemen, houdt zich al meer dan 30 jaar actief bezig met de duurzaamheid, betrouwbaarheid en betaalbaarheid van energie. Met een lange termijn visie en back casting komt hij tot interessante, vaak verhelderende, en soms verwarrende inzichten en adviezen. Zo durft hij te voorspellen dat het energiesysteem van de toekomst verdacht veel lijkt op het energiesysteem van het verleden: En hij vertrouwt er ook op dat innovatieve ondernemers belangrijker zijn als trendsetter dan futurologen als trendwatcher. Zijn boodschap is dan ook: niet wachten tot er een markt is, maar zorgen dat er een markt ontstaat.

Titel van de presentatie: Zonder waterstof geen energietransitie

15:45 - 16:15

Pauze

16:15 - 16:45

Laura Funke | FrieslandCampina

Subject Matter Expert / EPC Manager Utilities en HVAC

Onderwerp en omschrijving worden nog geupdate.

16:45 - 17:15

Hans Meerman & Mark Breed | Teijin Aramid

Hans Meerman: Principal Scientist, Process & Technology Department Research and Innovation Center


Mark Breed: New Business Development with an Eco Economic vision

Onderwerp en omschrijving worden nog geupdate.

17:15 -

Einde laatste lezing / discussie

17:30 - 19:00

Diner

registratie congres formulier bouw
 registratie congres formulier bouw