Impact Café: Transport: van A naar B in een circulaire stad

Impact Café: Transport: van A naar B in een circulaire stad

Online Impact Café
Zoals jullie weten is het afgelopen Impact Café van maart helaas niet doorgegaan vanwege het coronavirus. De afgelopen weken zijn we Bij Hogeschool Rotterdam druk in de weer geweest met het omschakelen naar een online leer-en werkomgeving. Dit willen wij ook doen voor het Impact Café.

We zullen elkaar donderdag 9 april om 17.30 uur online treffen voor het Online Impact Café Transport!

Hoe werkt dit? Aanmelden kan hier. Alle genodigden zullen een linkje per mail ontvangen.

We hebben een aantal sprekers op het programma staan:

  • Constant Staal, Docent Automotive bij Hogeschool Rotterdam.
  • Maurice Kester en Robin Kuiper (oud student Automotive) van WEL Company een bedrijf dat o.a. kijkt naar manieren waarop wagenparken efficiënter en duurzamer kunnen worden ingericht.
  • Niki Sie (oud student Automotive) van Juuve. Met Juuve wil Niki de mobiliteit in steden veranderen. Zijn bedrijf maakt elektrisch rijden voor iedereen betaalbaar en heeft nu al 100 deelauto’s in Rotterdam.

We zullen in deze online sessie met elkaar in gesprek gaan over duurzaamheid, huidige uitdagingen en de toekomst.

Mochten jullie nog vragen hebben laat het dan even weten.
We hopen jullie donderdag te zien.

Met vriendelijke groet,

Organisatieteam Impact Café

______________________________________________________________

Over het Impact Café
BlueCity & Hogeschool Rotterdam organiseren iedere tweede donderdag van de maand het Impact Café, de maandelijkse ontmoeting voor studenten én docenten van alle richtingen van de Hogeschool Rotterdam die iets met circulaire economie doen of daar graag meer over willen weten.

Waarom we dit doen
Nederland is circulair in 2050. Althans, dat is het plan, want de huidige samenleving gaat nog op een heel verspillende manier om met grondstoffen. BlueCity is opgericht als circulaire voorbeeldstad voor ondernemers. Gevestigd in een oud zwembad aan de Maas werken meer dan 40 ondernemingen aan een circulaire economie, zoals oesterzwammen gegroeid op koffiedik en zeep van reststromen, zonder palmolie of plastic verpakking. Kom langs voor vragen en antwoorden, en verbind je met stagekansen, afstudeerthema’s of misschien wel je eerste baan. Of gewoon voor wat inspiratie!