Holger Schiele

​ Holger Schiele is professor Technology Management –       Innovations of Operations aan de Universiteit Twente. Hij     studeerde in Maastricht en in Hannover en behaalde zijn   doctoraat in Business Administration op het onderwerp   "Innovations from and with suppliers". Werkte op de strategie-   afdeling van Preussag AG en bij grote consultantbedrijven met   multinationals als klant. Sinds 2009 is hij verbonden aan de   Universiteit Twente.

 

Zijn onderzoeksgebieden liggen op;

  •  Productiviteitsverhogende samenwerkingsinnovaties tussen kopers en hun leveranciers; een  belangrijke sleutel tot upstream open innovatie bestaat ​​uit een "voorkeursklant" zijn van toonaangevende leveranciers;
  • Regionale of nationale waardeketens, de geografische dimensie van toeleverketens en het effect ervan op samenwerking;
  • Ontwikkeling van nieuwe vormen van samenwerking in academisch onderzoek. 

Holger maakt deel uit van het "University of Twente Initiative for Purchasing Studies (UTIPS)". Dit initiatief brengt alle onderzoekers samen op het gebied van supply management. De Universiteit Twente is geselecteerd als één van de vier wereldwijde 'Center of Excellence in Purchasing Research and Education' van de International Purchasing Science, Education and Research Association (IPSERA).

 

 

 

 

Jeroen Wegkamp               

Jeroen is sinds vijf jaar CPO (hij spreekt zelf van “chef inkoop”) van NS.

Dagelijks vervoert NS ruim 1,1 miljoen treinreizigers. Zo zorgt NS voor de verbinding tussen thuis en werk. Tussen familie en vrienden, tussen mensen. De trein is nog altijd het enige vervoermiddel dat ongehinderd het hart van de binnenstad bereikt, op een duurzame en veilige manier. De trein is uniek, al 175 jaar lang en daarmee de trots van ruim 30.000 NS’ers. Gemiddeld genomen is NS in de afgelopen jaren beter gaan presteren, maar niet op alle trajecten en niet voor alle reizigers. Gemiddeld is wat NS betreft ook niet goed genoeg. Reizigers willen een comfortabele reis van deur-tot-deur. In een schone trein die op tijd rijdt. Met voldoende zitplaatsen en een goede wifi-verbinding. Via stations die van wereldklasse zijn.

Aan die doelstelling draagt Procurement maximaal bij. Door het verbinden van de beste leveranciers aan de (duurzame) behoeften van NS met het leukste (en misschien ook wel beste) inkoopteam van Nederland.

Jeroen heeft een brede achtergrond en ervaring. Hij is universitair opgeleid (Chemisch technoloog en MBA) en heeft na het management traineeprogramma van Aegon ruim 10 jaar gewerkt als management consultant. Bij Essent was hij verantwoordelijk voor de gehele inkoopketen: van strategische inkoop tot en met de crediteurenadministratie. Daar kwamen vervolgens ook de Duitse inkoopactiviteiten van Essent’s moederbedrijf RWE en het inrichten van de pan-Europese inkooporganisatie van RWE bij. Daarop volgde de overstap naar NS waar Jeroen verantwoordelijk is voor de inkoop van pennen en potloden tot en met nieuwe treinen.