aanmelder.nl, eenvoudig evenementen organiseren

Dutch Power voor echte duurzaamheid

Welkom

Hartelijk welkom op de registratiewebsite van de Innovatiedag op 18 oktober 2012.

Dutch Power voor echte duurzaamheid

Op donderdag 18 oktober aanstaande organiseert Dutch Power voor haar participanten de 10e innovatiesessie: “Dutch Power voor echte duurzaamheid”. De middagsessie wordt gehouden bij de Nooterhof in Zwolle en daarbij bezoeken we het EcoNexis huis op loopafstand.

Dutch Power maakt werk van duurzaamheid, en dat mag best gezegd worden. Volgens Joop Atsma – de staatsecretaris van infrastructuur en milieu – is Nederland goed op koers om de Kyoto doelstellingen te halen. Dit in tegenstelling tot de mondiale verwachtingen. Of het nu gaat over zonnecellen, over elektrisch vervoer, over slimme energiezuinige huizen, groene componenten in onze elektriciteitsvoorziening, windenergie of over biogas; Nederland blaast haar toontje mee. Hoog tijd om het samen te hebben over Dutch Power voor echte duurzaamheid!

Het EcoNexis huis is aangesloten op het slimme energienet. Een energienetwerk dat intelligent is gemaakt met ICT-oplossingen. Traditioneel is het net ingericht op het verwerken van de vraag naar energie, inmiddels gaan steeds meer huishoudens zelf energie opwekken.

Met de bouw van EcoNexis worden de mogelijkheden van een slim netwerk om vraag en aanbod van energie nu en in de toekomst optimaal op elkaar af te stemmen onderzocht. 'Dit huis laat zien wat er nú al mogelijk is op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing’, aldus staatsecretaris Atsma onlangs bij de opening.

groepsbericht
 groepsbericht