VSC-inspiratiebezoek Discovery Museum

Met feestelijke opening van het Einstein Telescope Education Centre

Dinsdag 25 juni 2024

Laat je inspireren door wat VSC-leden aan het maken, overdenken, doen en ontwikkelen zijn tijdens het VSC-inspiratiebezoek. Dit keer een bijzonder feestelijk bezoek aan het Discovery Museum in Kerkrade inclusief opening van het Einstein Telescope Education Centre (ETEC)! ​​​​

Ochtendprogramma: 10:30 - 14:00 uur

Het ochtendprogramma is bedoeld voor VSC-leden en andere geïnteresseerden. Duik in de wereld van de Einstein Telescope. Ontdek hoe zo'n groot project als ETEC tot stand is gekomen en welke kansen Discovery Museum hierin benutte. En ervaar hoe de abstracte zwaartekrachtgolven tot leven komen in de educatieve programma's tijdens de rondleiding door het ETEC. Tussendoor is er een heerlijke lunch in het Discovery Café.

Middagprogramma: de feestelijke opening , 14:00 - 17:00 uur

In de middag vindt de opening van ETEC plaats, met een discussieprogramma over het organiseren van grensoverstijgende projecten zoals ETEC. Rondom de Einstein Telescope (ET) komen overheid, universiteiten, onderwijs en andere stakeholders bij elkaar. Hoe organiseer je een blijvende samenwerking tussen de verschillende partijen?

Discovery Museum en ETEC

Discovery Museum wil iedereen betrekken in het collectief om de aarde tot een betere plek te maken. Het museum geeft op een toegankelijke en leerzame manier inzicht in hoe de wereld werkt op het gebied van wetenschap en techniek. Het ETEC is gevestigd in Discovery Museum, in het kubusvormige gebouwdeel aan de stationszijde. Het ETEC is vanaf schooljaar 2024-2025 voor een periode van drie jaar geopend.

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren