Inspiratiemiddag open edge computing voor netbeheer​​​​​

6 februari 2024 | Technolution

Edge computing in de praktijk

Datagedreven netbeheer is een belangrijke sleutel voor de uitdagingen van de energietransitie en elektrificatie. Hoogfrequente data-algoritmiek dichtbij de sensoren in het middenspanningsnet lijkt kansrijk op allerlei gebieden, van power quality en predictive maintenance tot load forecasting. Zo draagt edge computing bij aan het verbeteren van de operationele efficiëntie, betrouwbaarheid en responsiviteit van netbeheerders in de energiesector. Digitalisering helpt om proactief te handelen en beter in te spelen op veranderingen in de omstandigheden van het elektriciteitsnet.

Als je gaat digitaliseren in de edge, dan denk je in platforms

De digitalisering is reeds gaande en dat biedt enorm veel kansen. Het creëert compleet nieuwe mogelijkheden voor monitoring en sturing van distributienetten in de onder- en netstations. Veel van die mogelijkheden zijn nog onvoldoende goed begrepen, zeker waar het gaat om toekomstbestendigheid. En onze visie is dat als we nu investeren in een open platform dat rechtstreeks geïmplementeerd kan worden, we samen een toekomstbestendige oplossing neerzetten waarbij we opties open houden om de uitdagingen die de toekomst nog brengt aan te kunnen gaan.

Inspiratiemiddag open edge computing voor netbeheer - dinsdag 6 februari 2024

Daarom nodigen wij u graag in een select gezelschap uit voor de 'Inspiratiemiddag open edge computing voor netbeheer' op dinsdag 6 februari 2024. Deze middag is speciaal voor innovators rond digitalisering bij netbeheer. Naast een aantal presentaties van experts en ervaringsdeskundigen over business uitdagingen en open edge in de praktijk is er veel ruimte voor dialoog. Zo geven we met elkaar richting aan het gezamenlijk doorontwikkelen van open oplossingen voor edge computing bij netbeheerders.

Deze inspiratiemiddag is een vervolg op de constructieve dialoog met netbeheerders in september 2022. Toen spraken we over de relatie tussen edge computing en de energietransitie, en de mogelijkheden om samen te werken. Er kwamen verschillen tussen netbeheerders aan het licht, maar ook duidelijke overeenkomsten. Zeker is dat edge computing van waarde is voor netbeheer en dat we, om het succesvol in te zetten, de krachten moeten bundelen.

Locatie

Technolution

Burgemeester Jamessingel 1

2803 WV Gouda

Ons pand staat naast het station en is dus heel goed bereikbaar met de trein. Als u toch met de auto komt, kunt u in onze parkeergarage parkeren. Om onze parkeergarage te bereiken, volgt u de bewegwijzering naar de P&R stationsgarage. Op de oprit van de P&R stationsgarage slaat u linksaf naar de ingang van onze parkeergarage, deze staat met borden aangegeven.

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren