Learn, Participate & Connect:

International Decade for People of African Descent
 

Wanneer | 12 december 2016, 10:00 tot 22:00 uur
Waar | Postillion Convention Centre, Amsterdam


Waar staat deze Decade voor (voor jou)? Wat is erkenning? Hoe brengen we het Decennium verder: waar liggen de kansen? Hoe zorgen we voor gelijke kansen en verbinding in Nederland?

Maandag 12 december 2016 organiseert het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de conferentie Learn, Participate & Connect: Decade for People of African Descent in Amsterdam. De conferentie staat in het teken van kennis delen, versterking van eigen kracht, samenwerking en verbinding. Voor een ieder die geïnteresseerd is in ons gedeelde verleden en gedeelde toekomst in Nederland.


Host van de dag zijn Shay Kreuger en Andrew Makkinga.

Wij openen met het John Angoh Choir en een inspirerende speech van Antony Grimes, human rights activist betrokken bij de protesten in Ferguson. Tijdens de ochtend, middag en avond is er een veelzijdig aanbod aan films, panels, hoorcolleges, debatten, workshops en trainingen. Thema's die aan bod komen zijn onder meer: "Diversiteit aan de top", "Gelijke kansen in het onderwijs", "Wit is ook een kleur", "Zwarte rolmodellen", "Africa Unite", "Koloniaal en Slavernijverleden" en "Vluchtelingen aan het woord".

Nationale en internationale sprekers waaronder Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Minister van der Steur van Veiligheid & Justitie (via Livestream), Anthony Grimes, Cécile Kyenge, Ewald Vanvugt, Maritza Russel, Barryl Biekman, Antoin Deul, Igor Ivakic, Raja Felgata, Mitchell Esajas, Beylula Yosef, Mary Tupan, Simone Zeefuik, Anita Abaisa en Simion Blom. Op het programma staan verder muzikale optredens van o.a. Sabrina Starke, Shauntell, Yokechia, DJ Mike Mercy en dansgroep Untold.

Info market waar maatschappelijke organisaties en grassroots zich presenteren en speeddates rond banen bij de overheid, gezondheid, welzijn en anti-discriminatie.

Varia
Een gevarieerd culinair aanbod met diverse overheerlijke Food market waar u vanaf 12.00 tot 21.00 uur van kan genieten. Bij de Food market kunt u met muntjes betalen. Deze muntjes kunt u bij binnenkomst aanschaffen (PIN of contant). Er is geen mogelijkheid om contant geld op te nemen, hou hier rekening mee.

Daarnaast is er een Black market aanwezig met hand-made en fairtrade-mix producten. 

Mocht u geen oppas kunnen vinden? U kunt uw kinderen twee uur bij de crèche brengen op onze locatie. Deze crèche is tot 17:00 beschikbaar (gratis).

Aanmelden conferentie en belangstelling voor sessies
Meld u hier aan voor deelname aan de conferentie. 

Graag willen wij u vragen op deze website uw belangstelling voor de verschillende sessies kenbaar te maken. Zo kunnen wij zoveel mogelijk rekening houden met alle voorkeuren en zorgen dat de verschillende sessies voldoende beschikbaarheid hebben.

Let op dit is geen inschrijving!

Wees er op 12 december op tijd bij om deel te kunnen nemen aan de verschillende sessies!

 

symposiumregistratie
 symposiumregistratie