WORDT VERPLAATST

Conferentie Kansrijke Start heeft de toekomst! 
9 februari 2021  

 

Update 17 december 2020:

Maandag 14 december vond de toespraak van de minister-president plaats waarin strenge maatregelen zijn aangekondigd. Het Coronavirus grijpt weer om zich heen, daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste 19 januari nagenoeg in volledige lockdown gaat. 

Vanwege de getroffen maatregelen die zijn genomen rondom het Coronavirus zijn we genoodzaakt de conferentie van 9 februari te verplaatsen. Reden is dat we de opnames van een aantal programmaonderdelen hebben moeten annuleren en het niet haalbaar is om dit tussen 19 januari en 9 februari gereed te krijgen. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer de conferentie zal plaatsvinden. 

De mogelijkheid tot aanmelden is op dit moment gesloten. Je zult zo snel mogelijk op de hoogte worden gebracht van een nieuwe datum. Houd deze website in de gaten voor nader bericht.
 
Heb je je al aangemeld? Geen probleem. We laten je aanmelding voor een nieuwe datum automatisch staan. Je wordt hier t.z.t. over geïnformeerd via het opgegeven e-mailadres. 

Met vriendelijke groet, 
Programmateam Kansrijke Start
in samenwerking met CPZ en Pharos

-------------------------------------------------------------------------------

Sinds de aftrap van het actieprogramma in september 2018 is er een duidelijke Kansrijke Start - beweging op gang gekomen. Inmiddels werken in 275 gemeenten professionals uit het medisch en sociaal domein samen aan het bouwen van lokale coalities Kansrijke Start. Allemaal met als doel om meer kinderen van gezinnen in kwetsbare situaties tijdens de 1e 1000 dagen van hun leven een betere start te geven! 

Online conferentie
Ook dit jaar organiseert VWS samen met Pharos en het College Perinatale Zorg (CPZ) een landelijke conferentie om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Vanwege corona zal de conferentie dit jaar als een online-evenement worden georganiseerd. Anders dan anders, maar zeker net zo inspirerend! 

3e landelijke editie
Het doel van deze editie is delen wat er tot nu toe bereikt is en elkaar inspireren hoe we de samenwerking rondom de 1e 1000 dagen verder kunnen versterken. Daarnaast richten we onze blik ook op de toekomst: hoe kunnen we de Kansrijke Start – aanpak zo goed mogelijk borgen? Net zoals afgelopen edities richt de landelijke conferentie zich op alle (potentiële) partners van de lokale coalities.

Onderdelen van de conferentie zullen zijn:

  • Live talkshow: met o.a. dagvoorzitter Simone van Trier en staatssecretaris Paul Blokhuis over de ervaringen na 2 jaar Kansrijke Start
  • Verslaggever in het land: inspirerende interviews vanuit de lokale coalities
  • 3 inspiratiesessie rondes: verschillende sessies met handvatten voor lokale coalities 
  • Interactieve live workshop: cultuursensitief werken & bereiken en betrekken van de (kwetsbare) doelgroep
  • De toekomst van Kansrijke Start: met keynotespeaker Koos van der Velden, hoogleraar publieke gezondheid en lid van de landelijke coalitie Kansrijke Start 
  • Creatieve afsluiting

Het staat u vrij het programma op 9 februari zo te volgen als u zelf wilt. Als u zich inschrijft, ontvangt u 1 week voor het event een e-mail met de laatste informatie. Daarin staat een URL vermeld waarmee u als deelnemer toegang krijgt tot het platform van de conferentie. Op het platform kunt u met uw opgegeven emailadres inloggen en alle livestreams volgen.

Wij kijken uit naar uw deelname!