Kenniscafé 

Fieldlab Entrepreneurial Economy

 

Op dinsdag 21 januari organiseren 25 studenten die een minor+ bij het Fieldlab Entrepreneurial Economy volgen, een bijeenkomst om nieuwe ideeën, inzichten en inspiratie op te doen over ondernemerschap in Rotterdam.


De ondernemende studenten hebben aan het begin van de minor+ Creative Concepts Into Business, Turning Innovation Into Business en Turning Business Into Innovation groepen gevormd om een innovatieve oplossing voor vraagstukken van ondernemers te ontwikkelen. Daarnaast hebben de leden van verschillende projectgroepen elkaar opgezocht en nieuwe, gemixte groepen gevormd om zicht te krijgen op vraagstukken waar niet één, maar meerdere ondernemers tegen aanlopen, onderliggende problemen en mogelijke oplossingen hiervoor, om zo nieuwe inzichten op te doen die ook andere ondernemers verder kunnen helpen.

De studenten zijn door middel van actieonderzoek aan de slag gegaan om niet alleen ‘theoretische’ kennis op te doen, maar deze ook toe te passen door middel van een experiment in de praktijk.

De volgende vragen stonden centraal:

  • Welke vraagstukken zijn er in Rotterdam en omgeving die ondernemerschap (in brede zin) in de weg staan?
  • Welke inzichten bieden reeds ontwikkelde of nieuwe oplossingen voor zowel de beroepspraktijk als het onderwijs?
  • Welke nieuwe oplossingen zijn er op basis van deze inzichten te ontwikkelen?

Bent u geïnteresseerd in de ervaringen, nieuwe ideeën en inzichten van de studenten, naar wat deze voor de beroepspraktijk, maar ook het onderwijs zouden kunnen betekenen? Meld je dan uiterlijk vrijdag 17 januari aan!

Details

  • Datum:  dinsdag 21 januari
  • Tijd: 14:30 tot 17:00 uur
  • Locatie: Hogeschool Rotterdam, locatie Kralingse Zoom
  • Ruimte: Ondernemersplein