AI op zijn Rotterdams

Bouwen aan een slimme en inclusieve samenleving

Kunstmatige intelligentie is een onderwerp dat steeds meer in de belangstelling staat. Technologisch gaan de ontwikkelingen enorm snel, maar tegelijkertijd roept dit ook steeds meer maatschappelijke vragen op. In gesprekken met docenten merkte ik dat het onderwerp leeft bij jullie en bij onze studenten. 

Bij al onze vijf opleidingen hebben we behoorlijk wat kennis in huis die de moeite waard is om met elkaar en met anderen te delen. We hebben ervaring met de toepassing van AI technologie, we ontwerpen zelf AI toepassingen, maar we hebben ook ervaring met de maatschappelijke vraagstukken die voortkomen uit de toepassing van AI. We hebben docenten in huis die gepromoveerd zijn op AI. In student projecten werken we al veel met AI en onze studenten kiezen regelmatig een AI afstudeeronderwerp. 

In deze kennissessie verbinden we deze expertise. We schetsen samen met Jim Stolze een overview: Wat betekent de opkomst van AI voor CMI, voor de Hogeschool en voor de maatschappij? En we gaan Gluren bij de Buren: Wat gebeurt er eigenlijk allemaal binnen ons instituut? Daarbij nodigen we ook mensen van buiten CMI uit om ook met hen kennis te kunnen delen.

De agenda voor 25 juni is als volgt:

14.45u Welkom met koffie en thee

15.00u Aftrap door Maaike Harbers en Heleen Elferink

15.30u Presentatie door Jim Stolze

16.15u Workshops door CMI docenten

17.15u Projectenmarkt met borrel en warme hap

19.00u Afsluiting
 

Jim Stolze is een van de oprichters van TedX in Nederland en schrijver van het boek 'Algoritmisering, wen er maar aan'. Hij heeft de 'Nationale AI cursus' opgezet, omdat hij vindt dat iedere Nederlander iets van AI zou moeten weten, omdat AI essentieel is nu en in de toekomst. En omdat hij gelooft dat mondige burgers en kritische consumenten ervoor kunnen zorgen dat technologie op de juiste manier kan worden ingezet. 

Na de presentatie van Jim hebben jullie de keuze uit 7 workshops. Kijk op de Workshop pagina voor meer informatie. 

Volgens mij hebben we een mooi programma samengesteld. Ik reken op net zo'n mooie opkomst als tijdens onze privacy sessie! 

Met vriendelijke groet,

Heleen Elferink