Kennissessie: de leefwereld van de student

Studenten… Soms lijkt het alsof je niet mét, en niet zónder ze kan. Heb je vol enthousiasme een les voorbereid, blijkt dat maar twee studenten de moeite hebben genomen hun bed uit te komen. En terwijl jij gisterenavond zat te grinniken bij dat geweldig gevonden voorbeeld, kijken nu 25 paar ogen je glazig aan…. En ook dat tentamen dat eitje pasteitje zou moeten zijn, blijkt maar door 10% van je studenten te zijn gehaald... #hoedan?! Tegelijkertijd bezorgen ze ons ook vaak een twinkeling in de ogen. Met hun humor, inventieve oplossingen en hun maatschappelijke betrokkenheid.

Maar... Waarom zijn onze studenten zoals ze zijn? En waarom doen ze wat ze doen? Daar willen we bij CMI graag extra aandacht aan besteden. Om ons onderwijs van binnenuit, vanuit het perspectief van de student, naar een nóg hoger niveau te tillen. Zij zijn immers degenen waarvoor we het doen, toch? 

Tijdens deze CMI sessie dompelen we ons onder in de leefwereld van onze studenten. Allereerst geeft Mark van Rijn, adviseur bij Youngworks, ons een inkijkje in de werking van het jongerenbrein. Daaropvolgend vertellen studenten van verschillende opleidingen ook zélf iets over hoe hun leven eruitziet, waarbij we hun input hebben gecategoriseerd rondom een viertal thema's. Dus… meld je aan, selecteer de sessies die het meeste aansluiten bij jouw verwonderingen en vuur al je vragen op ze af!

Graag zien we je op 7 oktober op de 5e etage!