Kitesurf Event

Op zaterdag 28 april vind het Kitesurf event plaats in Den Haag. Naast de mogelijkheid om kitesurfspullen te kopen, komen ook bekende gezicht zoals Youri Zoon en Kevin Langeree naar het event! Je hebt de mogelijkheid om in gesprek te gaan met deze bekende personen. 


sfefefwefefewfewfewfewfFWFDASDWDSADWdsfgrgergrgfgdgehffshshhf

 

Vaarrichtingen kitesurfen:

1. Tegen de wind in (into the wind)

Pal tegen de wind in kitesurfen is onmogelijk. Om tegen de wind in te varen moet een kitesurfer zigzaggen en een aantal keren overstag gaan. Dat kan met een zogenaamde ‘aan-de-windse koers’.

2. Aan de wind (upwind)

Aan de wind is de moeilijkste koers voor kitesurfers. Je wordt immers automatisch met de wind mee getrokken. Hoe kan een kitesurfer dan tegen de wind in varen? Dat komt verbazend genoeg door de zuiging van de wind. Aan de loefzijde van het zeil wordt de wind tegen elkaar gedrukt en krijgt daardoor meer snelheid. Aan de bolle kant van de kite, de lijzijde, moet de wind om de kite heen blazen. Hierdoor ontstaat een zuigingsproces dat de kite doet aantrekken. Het board verzet zich tegen deze kracht. Je snijdt weg van de kite en de kracht van de kite wordt omgezet in een voorwaartse beweging. Op de website Zeiltheorie.nl staat meer informatie over de krachten van zeilen.

 

 

shalalalalalalalalalal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fdfsfffdrtfrwefwe

 

aegaikegjiagje

jaegoiajegoijag

oaijegoiagjeoiagje

aoigjeoioiagje

klxoekakage

 

 

flow rockverkiezing

Afbeeldingsresultaat voor kitesurfen