Klimaatconferentie

Klimaatconferentie

 

Programma Achmea Klimaatconferentie 2019

08:30 – 09:00 uur
Ontvangst.

09:00 – 09:20 uur
Welkom door Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur Achmea. Hij gaat in op het belang van innovatie rond het thema klimaatverandering aan de hand van Achmea’s visie op klimaatverandering.

09.20 – 10.00 uur
Kirsten Dunlop, voormalig strategiedirecteur van de Australische verzekeraar Suncorp en nu CEO van EIT Climate-KIC. Zij gaat in op de unieke positie die verzekeraars hebben om klimaatverandering op te vangen en te voorkomen. Ze zal toelichten hoe EIT Climate-KIC een ideaal ecosysteem biedt voor bijzondere Europese samenwerking binnen en buiten de sector en over landsgrenzen heen.

10.00 – 11.00 uur
Break-out sessies rond de thema’s Wonen & Leven, Mobiliteit, Maatschappelijk Verantwoord Beleggen, Agrarische Sector, Gezondheid. Met medewerking van onder andere de Gemeente Rotterdam, Natuur & Milieu, Waterschap Brabantse Delta, BlueLabel, Interpolis, Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

11.00 – 12.00 uur
De jongere generatie blikt met ons vooruit en biedt verrassende perspectieven op de toekomst. Met medewerking van Youth for Climate, TU Eindhoven, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

12.00 – 13.00 uur
Lunch en gelegenheid tot napraten.

Dagvoorzitter is Liesbeth van de Kruit, directeur MVO Achmea.