aanmelder.nl, eenvoudig evenementen organiseren

Workshop Sportief Besturen KNHS

KNHS logo 100 pix breed.png

Workshops Sportief Besturen voor verenigingen

In opvolging van het succes van vorig jaar, organiseren we ook dit jaar weer Workshops Sportief Besturen vanuit het project “Veilig Sportklimaat” van NOC*NSF.

Het doel hiervan is om -onder meer- verenigingsbesturen in de sport meer kennis en vaardigheden te geven bij het besturen van hun sportvereniging binnen een ‘veilige’ sportomgeving. Het biedt bestuurders inzichten en werkwijzen om zaken slimmer aan te pakken en problemen structureel op te lossen door ook vooral te leren van elkaars ervaring.

Om verenigingsbestuurders te helpen hun werk te professionaliseren en een integraal en consistent sportief beleid te voeren is voor deze doelgroep binnen het programma ‘Naar een veiliger sportklimaat’ de module Sportief Besturen ontwikkeld. Maar liefst 29 sportbonden bieden deze module aan, waaronder dus ook de KNHS.

Sportief Besturen is er voor bestuurders die hun rol als bestuurder willen versterken en die hun vereniging willen aansturen op basis van Sportiviteit & Respect. Sommige verenigingen hebben al intake of bestuurssessie gehad met een KNHS Accountmanager en kunnen in aanvulling hierop deelnemen aan de workshop. Maar ook andere geïnteresseerde verenigingen kunnen zich ook opgeven met maximaal twee bestuursleden.

Ben je als vereniging voornamelijk een wedstrijdorganisatie, dan is de workshop misschien minder passend, aangezien ook thema’s als beleid en visie aan de orde komen. Dit is naar eigen inzicht. Iedere verenigingsbestuurder is uiteraard welkom.

De kracht van de module Sportief Besturen zit in het feit dat verenigingsbestuurders leren van elkaars ervaringen. Door middel van actuele cases worden de deelnemers zich bewust van de welke verschillende rollen die ze bij de vereniging hebben: een weerbaarheidsrol, proces- en beleidsrol en een communicatie- en een voorbeeldrol.

Je kunt jezelf opgeven voor één van de volgende data. De exacte locaties volgen op basis van locatie van de opgegeven verenigingen. Er is plaats voor 6-8 verenigingen, dus 12-16 deelnemers per workshop. Geef je dus zo snel mogelijk op, want vol = vol.

De workshops worden gehouden op de volgende data van 18.30 tot 21.30 uur:

  1. Workshop 1: Noord-West: Do 28 augustus Uitgeest - Bob's (V)
  2. Workshop 2: West: Ma 15 september - Wapen van Alblasserdam (V)
  3. Workshop 3: Noord-Midden: Di 16 september - Staphorst - Waanders (V)
  4. Workshop 4: Noord: Do 18 september - Tolbert (V)
  5. Workshop 5: Zuid-Midden: Ma 29 september - Vught - de Blokhoeve (V)
  6. Workshop 6: Midden-Oost: Di 30 september - Ermelo - KNHS centrum (V)
  7. Workshop 7: Oost: Do 2 oktober - Markelo - Stal Snorrewind (V)
  8. Workshop 8: Zuid-Oost: Do 9 oktober - Venray (V)
  9. Workshop 9: Mid-Midden: Di 14 oktober - Hilversum (aanmelding gesloten)
  10. Workshop 10: Ma 3 november - Weert (i.s.m. St. Paardensport Limburg)

Je kunt je opgeven via deze website, ga hiervoor naar de menuknop 'Aanmelden'. Deelname is gratis en valt binnen het project Veilig Sportklimaat, waarvoor de KNHS een subsidie ontvangt, met medewerking van het NOC*NSF.

Graag tot ziens bij de Workshops Sportief Besturen!

Met vriendelijke groet,

KNHS Accountmanagement,

Marleen Ras | Arjen Coppoolse | Sjef van Roovert | Frederika van der Velde | Christel de Boer

evenementsregistratie
 evenementsregistratie