aanmelder.nl, eenvoudig evenementen organiseren

Korte versie 'Diabetes van twee kanten bekeken'

Diabetes van twee kanten bekeken -
korte versie 2018


Op vrijdag 24 november 2017 vond het 1e Diëtisten- en Mondhygiënisten Congres plaats. Met ruim 250 deelnemers was het congres een groot succes!
 
7 mei 2018- nieuws update: ook de korte versie van het congres 'Diabetes van twee kanten bekeken' op 15 juni 2018 is helemaal volgeboekt. Het is vanaf nu wel mogelijk om je aan te melden voor het 2e Diëtisten en Mondhygiënisten Congres! Klik hier voor het programma

Introductie 'Diabetes van twee kanten bekeken'
Ontstekingen in de mond kunnen een aanwijzing zijn voor diabetes. Wanneer bloedglucosespiegels schommelen en een diabetespatiënt slecht is ingesteld, is de bescherming tegen ontstekingen verminderd. Daarbij lijkt de aanwezigheid van bijvoorbeeld parodontitis een negatief effect te hebben op de bloedglucosespiegel. De behandeling van parodontitis en het normaliseren van de bloedglucosespiegel hebben dus direct invloed op elkaar. Het immuunsysteem (en ook de microbiota in de darm) speelt hierbij een belangrijke rol.

Welke mechanismes zitten hierachter? Wat is de connectie tussen leefstijl, het microbioom en diabetes en wat betekent dat voor de behandeling van zowel de mondhygiënist als de diëtist?

Beide beroepsgroepen kunnen signaleren, doorverwijzen, samenwerken én kennis delen. De diabetespatiënt profiteert zo optimaal!

Graag tot ziens op 15 juni 2018 in Almere!

 

badge sticker printing
 badge sticker printing