Sprekers

Namens ECN
Ingo Bunzeck, coördinator Transport ECN
Ingo Bunzeck
Ingo Bunzeck is projectmanager en coördinator transport bij ECN, afdeling Beleidstudies. Hij is betrokken bij verschillende projecten op Europese niveau rondom duurzaam vervoer (waterstof, elektrisch). Binnen deze projecten focust hij op de integratie van de behoeftes van de gebruikers bij de implementatie van nieuwe technologieën. Ingo studeerde innovatie management en bedrijfseconomie in Duitsland, Nederland, Finland en Zweden.

Namens Goudappel Coffeng
Robert van den Brink, senior adviseur Goudappel Coffeng
Robert van den Brink
Robert van den Brink is adviseur voor de groep Beleidsinstrumenten Onderzoek en Ontwikkeling van Goudappel Coffeng. Hij is als projectleider betrokken bij verschillende soorten evaluatieprojecten, van milieuzones via het Nieuwe Rijden tot het medegebruik van busbanen. Binnen Goudappel Coffeng is hij daarnaast actief bezig met het dossier duurzame mobiliteit, waaronder elektrisch vervoer. Robert studeerde Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit van Eindhoven en aan de HTS Autotechniek.

Expertpanel
De resultaten van beide onderzoeken zullen worden bediscussieerd door een expertpanel.
Leden van het expertpanel zijn:

 • Roland Steinmetz, EVConsult-adviseur Gemeente Amsterdam, programma Amsterdam elektrisch
  Roland Steinmetz
  Roland is actief in diverse elektrisch vervoer projecten bij overheden en bedrijven in binnen- en buitenland. Hij is betrokken bij Amsterdam Elektrisch voor de laadinfrastructuur en is auteur van de EV startgids voor gemeenten. Daarnaast is hij bestuurslid van de vereniging DOET, de onafhankelijke branchevereniging voor ondernemers in elektrisch vervoer met meer dan 45 leden. Consumenten ervaring doet hij op als rijder van een Nissan LEAF.

 • Klaas Hommes, TenneT; lid projectgroep EV binnen Netbeheer Nederland
  Klaas Hommes
  Klaas Hommes is expert op de Nederlandse nutssector, hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in een breed scala van (management) functies. Sinds 2008 is hij in dienst bij TenneT TSO BV en is ondermeer verantwoordelijk voor congestiemanagement. In 2008 was hij ook één van de deelnemers aan de ontwikkeling van het systeem van congestiemanagement in het Westland, dat is vanaf december 2008 gebruikt tot en met juli 2010. Klaas is ook bezig met Smart Grids, elektrisch vervoer en meer innovatieve vraagstukken, zoals de ontwikkeling van systeemdiensten.
  Voorheen heeft Klaas als manager gewerkt voor Essent, RWE en NUON. Voordat hij bij TenneT werkte, werkte Klaas voor Capgemini als Managing Consultant.

 • Kees Maat, onderzoeker Transport en logistiek TU Delft.

Middagvoorzitter
Het seminar zal worden geopend en de discussie zal worden geleid door Cees de Bont, decaan Industrieel Ontwerpen TU Delft en voorzitter D-INCERT.
Cees de Bont

evenementsoftware
 evenementsoftware