Lastige Ouders Den Haag

Als onderdeel van het programma Volwaardig Leven biedt het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport dit jaar op verschillende plaatsen in Nederland (27 maart Den Haag, 16 april Deventer en 28 mei Leeuwarden) de voorstelling ‘Lastige Ouders’ aan. Deze voorstelling is voor naasten van mensen met een beperking en een langdurige zorgvraag, hun omgeving en voor beleidsmakers en bestuurders in de zorg.
 
De voorstelling ‘Lastige Ouders’ is het verhaal van een moeder en een vader. Ouders van de liefste jongen ter wereld. Hij kan vreselijk goed zwemmen en kijkt recht in je ziel. Veertien jaar is hij. Maar zijn hoofd zit zo vol herrie dat hij misschien wel altijd twee zal blijven. In 'Lastige Ouders' nemen zij je mee in hoe het is om met een kind te leven dat voortdurende zorg nodig heeft. Een persoonlijk verhaal over hoe groot liefde en geluk kunnen zijn. 
 
Als moeder van een verstandelijk gehandicapt kind is actrice Marike van Weelden ervaringsdeskundige. Samen met theatermaker Pieter Tiddens heeft zij haar dagboeken bewerkt tot de voorstelling 'Lastige Ouders'.
 
De voorstelling op 27 maart is de aftrap van de theatertour ‘Lastige ouders’. Samen met kinderminister Mariam Yousfi (13) geeft minister Hugo de Jonge het startsein voor een landelijke dialoog over de ervaringen van naasten van mensen met een beperking. Mariam Yousfi zet zich in voor jonge mantelzorgers zoals broers en zussen van kinderen met een beperking. Met de theatertour willen we alle aspecten zichtbaar én bespreekbaar maken waar zij en andere naasten mee te maken krijgen. 
 

De voorstelling is gratis, maar u dient zich wel van te voren aan te melden via het aanmeldformulier.

Deze voorstelling is op woensdag 27 maart 2019 om 20.00 uur in theater Dakota in Den Haag. Let op de aanvangstijd van de voorstelling is gewijzigd van 17:00 uur naar 20.00 uur!

* Overige speeldata zijn op 16 april in Deventer en 28 mei in Leeuwarden om 20.00 uur. Via deze link kunt u zich aanmelden voor Deventer en klik hier voor Leeuwarden.*

Bekijk hier alvast de trailer van de voorstelling:

 

Georganiseerd in samenwerking met:

 

Kracht van Beleving

www.krachtvanbeleving.nl

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren