Lastige Ouders Leeuwarden 28 mei

Als onderdeel van het programma Volwaardig Leven biedt het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport dit jaar op verschillende plaatsen in Nederland de voorstelling ‘Lastige Ouders’ aan. Deze voorstelling is voor naasten van mensen met een beperking en een langdurige zorgvraag, hun omgeving en voor beleidsmakers en bestuurders in de zorg.
 
De voorstelling ‘Lastige Ouders’ is het verhaal van een moeder en een vader. Ouders van de liefste jongen ter wereld. Hij kan vreselijk goed zwemmen en kijkt recht in je ziel. Veertien jaar is hij. Maar zijn hoofd zit zo vol herrie dat hij misschien wel altijd twee zal blijven. In 'Lastige Ouders' nemen zij je mee in hoe het is om met een kind te leven dat voortdurende zorg nodig heeft. Een persoonlijk verhaal over hoe groot liefde en geluk kunnen zijn. 
 
Als moeder van een verstandelijk gehandicapt kind is actrice Marike van Weelden ervaringsdeskundige. Samen met theatermaker Pieter Tiddens heeft zij haar dagboeken bewerkt tot de voorstelling 'Lastige Ouders'.
 
Om een representatief en breed beeld te schetsen, spraken Marike en Pieter in de voorbereiding met diverse ouders en hulpverleners over hun ervaringen met gehandicapte kinderen. Deze ervaringen zijn verwerkt in het verhaal van de voorstelling.
 

Na de voorstelling is er een nagesprek waarin de spelers in gesprek gaan met het publiek en u uw vragen ook aan hen kan stellen. Daarna is er gelegenheid om na te praten onder genot van een drankje. De voorstellingen zijn gratis, maar u dient zich wel van te voren aan te melden via het aanmeldformulier.

Deze voorstelling is op dinsdag 28 mei 2019 om 20.00 uur in stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden. 

Bekijk hier alvast de trailer van de voorstelling:

 

Georganiseerd in samenwerking met:

 

Kracht van Beleving

www.krachtvanbeleving.nl

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren