15 oktober 2024​, Fontys Hogeschool Venlo​​​​​​​​​​​​​​

Op 15 oktober 2024 vindt de samenwerkconferentie 'Logistiek Beweegt de Circulaire Economie' (LBCE) plaats. Professionals in de logistiek, ondernemers, wetenschappers, beleidsmakers en studenten komen samen, delen kennis en gaan aan de slag gaan met logistiek in de circulaire economie. 

Op de conferentie werken praktijk, onderzoek en beleid samen aan logistieke processen, oplossingen en innovaties die nodig zijn om een circulaire economie mogelijk te maken. Jouw bijdrage is hierbij onmisbaar. In werksessies gaan we aan de slag met bijvoorbeeld de volgende vragen:

  • Welke oplossingen bieden logistieke diensten voor circulaire ketens en business?

  • Welke handige methodes en tools helpen bij het herontwerpen van de keten?

  • Hoe pak je als professional in logistiek jouw rol als driver van een circulaire keten?

  • Hoe neem je ketenpartners mee in deze ontwikkeling?

Kortom, een dag vol inspiratie rondom logistiek en circulair ondernemen. Wil je erbij zijn? Meld je aan.

Datum: dinsdag 15 oktober 2024

Tijd: 9:30 uur - 16:00 uur

Locatie: Fontys Hogeschool Venlo

Logistieke Dag Limburg - 26 juni

Logistiek, de motor achter duurzame en circulaire ketens

European Logistics Center (ELC) organiseert op 26 juni de Logistieke Dag Limburg (LDL). Laat je tijdens deze bijeenkomst inspireren door concrete voorbeelden en slimme tips om circulariteit te omarmen. Bijvoorbeeld over de invloed van logistiek op de circulaire economie, het praktijkvoorbeeld van duurzame grondstoffeninzameling bij RD4 of een expositie over duurzame ketensamenwerkingen in de provincie Limburg.

Organisator ELC is mede-organisator van de samenwerkconferentie op 10 oktober. De thema's die naar voren komen op LDL worden op de conferentie verder uitgediept.

Waarom logistiek in de circulaire economie?

Logistiek speelt een cruciale rol in de transitie naar een circulaire economie. Een economie waarin we afval minimaliseren en producten en grondstoffen opnieuw en langer worden gebruikt. Een economie waarin ketens circulair zijn en producten, onderdelen en materialen hun waarde behouden.

Van oudsher is logistiek een lineair proces, dat ervoor zorgt dat de juiste goederen op de juiste tijd op de juiste plaats zijn en tegen de juiste kosten. In een circulaire economie bewegen goederen niet meer lineair van producent naar eindgebruiker, maar ontstaan er diverse en meer complexe circulaire stromen. Dit doet een extra beroep op de functie logistiek om dit zorgvuldig en efficiënt te organiseren.

Om met logistiek stappen te zetten richting de circulaire economie organiseren Stichting Transactieland, TKI Dinalog, evofenedex, lectorenplatform Logitimo, Transitieagenda Consumptiegoederen en Het Groene Brein jaarlijks de samenwerkconferentie Logistiek Beweegt de Circulaire Economie. De conferentie wordt georganiseerd in samenwerking met een onderwijsinstelling, dit jaar Fontys Hogeschool Venlo.

Op de conferentie brengen we praktijk, wetenschap en beleid samen. Zo wordt er vanuit verschillende perspectieven aan praktijkvraagstukken gewerkt. Deelnemers doen nieuwe inzichten op over logistiek en circulair ondernemen, terwijl de casushouders stappen zetten richting circulair.

Benieuwd naar wat je kunt verwachten?

Bekijk hieronder de sfeerimpressie van de afgelopen conferentie. Wil je alvast meer kennis opdoen over logistiek en de circulaire economie? Bekijk dan onze pagina Kennis en inspiratie. Daar vind je video's, rapporten en andere interessante documenten rondom dit thema. Of volg ons op LinkedIn om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren